VOJNIK PARTIZANA: Tu sam da pomognem, nije bitno kako

Autor:

Sport

12.12.2023

13:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samo želim da pobeđujemo, jasan je Mateuš Ponitka.

VOJNIK PARTIZANA: Tu sam da pomognem, nije bitno kako

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana savladali su Studentski centar sa 99:76 u 11. kolu AdmiralBet ABA lige, ali što je još važnije dodatno uigrali tim i učvrstili samopouzdanje pred seriju gostovanja u Evroligi. Jedan od igrača čija će dobra igra biti preko potrebna imajući u vidu da nije dugo igrao zbog povrede i da se postepeno vraća u formu je Mateuš Ponitka. Tim pre što su crno-beli deficitarni na bekovskim pozicijama zbog povreda, pa će Poljak morati da više preuzima odgovornost. On je toga i sam svestan.

- Tu sam da pomognem na koji god način je potrebno. Ognjen Jaramaz nije mogao da završi meč, pa sam igrao plejmejkera zajedno sa Pi-Džejom. Tu je naravno i Kevin koji može da pomogne sa organizacijom. Meni nije bitno da li šutiram ili radim bilo šta drugo. Želim da pomognem ekipi da pobeđuje - rekao je Ponitka, pa nastavio:

Republika

Foto: Starsport

Mateuš Ponitka

- Igramo solidno u ovom trenutku, ali moramo da nastavimo naporno da radimo svaki dan, na svakom treningu. Eto, i sada smo dozvolili protivniku da nas malo poremeti, izgubili smo kontrolu u jednom delu utakmice, ali smo se regrupisali i to je najbitnije.

On je konstatovao da nije dobro počeo sezonu, da su onda usledile povrede i da zato sada moraju da idu meč po meč.

- To je naš najveći problem - povrede. Na početku sezone smo ostali bez nekih igrača, sada nema Frenka, Trife i Alekse, ali se vratio Kevin Panter koji je doneo mnogo toga pozitivnog. Uostalom videlo se to u prethodnim mečevima. Moramo da budemo realni i da kažemo da je potrebno vreme igračima koji su došli u Partizan tokom leta. Da se naviknu na novi sistem, za sve to je potrebno vreme. Kako su utakmice prolazile, kao ekipa smo sve bolji, adaptirali smo se jedni na druge... Na dobrom smo putu i zato trenutno pobeđujemo - jasan je Ponitka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Mikan

15.12.2023 19:54

Samo napred Poni, uz tebe smo jer znamo da možeš mnogo, mnooogo više!!!