EPILOG OKO DOLASKA ŠVEDA NA KALIŠ: Crveno-beli ODUSTALI OD RUSA! Menadžer otkrio NEVEROVATNE DETALJE!

Autor:

Sport

17.11.2023

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čelnici kluba iz Beograda mislili su unapred, kaže Fimić.

EPILOG OKO DOLASKA ŠVEDA NA KALIŠ: Crveno-beli ODUSTALI OD RUSA! Menadžer otkrio NEVEROVATNE DETALJE!

Foto: Starsport

Aleksej Šved

Obrad Fimić, agent ruskog košarkaša Alekseja Šveda, objasnio je zašto njegov klijent nije ovog leta pojačao Crvenu zvezdu Meridianbet.

Kako tvrdi, razlog je rat u Ukrajini koji bi onemogućio Šveda da igra u Kaunasu protiv Žalgirisa.

- Bilo je razgovora sa evropskim klubovima. Kao što se sećate, mnogi su pisali o Crvenoj zvezdi, ali na kraju je cela situacija u svetu uticala na nas, zbog čega nismo uspeli da završimo posao… Bilo je timova kojima to nije smetalo. Bilo je ponuda dva španska kluba. Jedan veliki klub, ali mala finansijska ponuda. Druga je bila normalna sa novčane strane, ali to svejedno nismo prihvatili - rekao je Fimić i potom dodatno obrazložio zašto nije stigao u Beograd:

- Odmah je nastao problem sa potencijalnim putovanjem na utakmicu Evrolige u Litvaniju. Ne bi mogao tamo da uđe. Čelnici kluba iz Beograda mislili su unapred. Ove sezone postoji plej aut i mnoge ekipe će se tada međusobno takmičiti za doigravanje. I mislili su da ne bi bilo zgodno ukoliko bi im Žalgiris bio protivnik. Sve je bilo dogovoreno, ali kao rezultat toga, Crvena zvezda se predomislila oko potpisivanja ugovora sa Aleksejem.

Šved će karijeru nastaviti u Kini u redovima Šansi Lungsima.

- Na kraju, mislim da je Aleksej doneo pravu odluku. Naravno, želeo sam da nastavi karijeru tamo gde će imati priliku da igra u Evroligi. Ali na kraju je sve kako treba. Otkrio je novo tržište. Mislim da će moći da nastavi karijeru u Kini još nekoliko godina - zaključio je Fimić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading