IDEMO NA POBEDU U BARSELONI: Trener Zvezde Meridianbet najavljuje senzaciju

Autor:

Sport

09.11.2023

14:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uradićemo sve da pobedimo, ključ je da kontrolišemo ritam utakmice i da kontrolišemo skok, rekao je Janis Sferopulos.

IDEMO NA POBEDU U BARSELONI: Trener Zvezde Meridianbet najavljuje senzaciju

Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet gostovaće sutra Barseloni u sedmom kolu Evrolige na terenu na kojem nikada nisu pobedili. Naime, crveno-beli su u dosadašnjoj istoriji duela sa španskim gigantom upisali samo dva trijumfa ali oba u Beogradu kada su treneri bili Dušan Alimpijević i Dejan Radonjić. Međutim, novi trener Janis Sferopulos veruje u čuda i da bi mogli da nastave niz poneda koji su započeli u prošlom kolu kada su savladali Bajern.

- Sve je dobro, uradićemo sve da pobedimo. Igramo protiv jako dobrog protivnika koji do sada u Evroligi ima samo jedan poraz. Znam da imaju dobar tim i dobre rezultate za sada, ali očekujem da ćemo se tamo boriti. Ključ je da kontrolišemo ritam utakmice i da kontrolišemo skok jer na taj način možemo da imamo naš stil igre, a to je veoma dobro - rekao je Sferopulos, pa nastavio sa pohvalama na račun izabranika Rođera Grimaua:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Barça Basket (@fcbbasket)

 

- Oni jako dobro šutiraju, jako dobro trče, pogotovo na svom terenu. Moramo da igramo dobru odbranu, da budemo dobri u traziciji. Postoje neke izmene u igri sa Grimauom, mislim da sada igraju brže i imaju više slobode pod ovim trenerom.

Grčki stručnjak ostao je donekle zagonetan komentarišući zdravstveni bilten svog tima, mada je situacija više nego jasna.

Republika

Foto: Starsport

Pitanje ko će igrati: Košarkaši crveno-belih

- Vidite Lazića pratimo svakog dana, bolje mu je ali i dalje nedovoljno bolje da bi se vrati na treninge. Ista je stvar sa Hangom i njegovim kolenom, a Marko Simonović se oseća bolje. Ipak doktori su pričali sa mnom, imali smo sastanak i odlučili smo da ga ostavimo ovde jer nije stoprocentno spreman, a mi nećemo da se situacija pogorša. Zadržaćemo ga ovde i videćemo. Ali je spremniji da igra nego ostali povređeni - kazao je Sferopulos, pa sublimirao:

- Zadovoljan sam zalaganjem igrača jer hoće da se prilagode mojoj filozofiji. Radili smo na treninzima i mislim da iz dana u dan igramo bolje i sve bliže standardu koji ja želim.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading