PARTIZAN NA GRIPAMA NASTAVIO NIZ! Crno-beli ubedljivi protiv Splićana!

Autor:

Sport

05.11.2023

16:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Četa Željka Obradovića slavila je sa 76:53 u šestom kolu AdmiralBet ABA lige.

PARTIZAN NA GRIPAMA NASTAVIO NIZ! Crno-beli ubedljivi protiv Splićana!

Foto: ABA LIGA/ Ivica Cavka

Košarkaši Partizana rutinski i ubedljivo savladali u domaći Split - 76:53 u okviru šestog kola AdmiralBet ABA lige. Crno-beli su samo u uvodnoj deonici meča bili u grču, ali su u nastavku zaigrali znatno kvalitetnije i prebrodili težak evroligaški poraz u poslednjim sekundama meča s Baskonijom (84:83)
 
Željko Obradović pružio je priliku svim košarkašima da zaigraju na meču u Gripama, a oni su mu se odužili na najbolji mogući način. Uroš Trifunović bio je naefikasniji sa 13 poena, šest skokova i jednom asistencijom, a pratio ga je Vukčević sa devet. S druge strane Fanderbruk je ubacio 12 koševa.
 
Crno-beli imaju učinak od pet pobeda i jedan poraz u regionalnoj ligi, dok je Split fenjeraš sa trijumfom i čak pet neuspeha. Partizan u naredom kolu dočekuje Igokeu (12. 11), a prethodno će u okviru Evrolige, takođe na svom parketu, igrati protiv Fenerbahčea u četvrtak.

SPLIT - PARTIZAN 53:76

KRAJ UTAKMICE:

Košarkaši Partizana rutinski odrali poslao i u završnih deset minuta meča. Željko Obradović je pružio priliku da zaigra i mladom Savu Drezgiću. 

KRAJ TREĆE ČETVRTINE:

Tim Željka Obradovića nastavo je da igra u istom ritku kao u drugoj deonici. Odgovorno i bez opuštanja. U trećoj četvrtini išli su na maksimalnih +25. Sjajnu partiju pruža Pi Džej Doužer koji je koristan u oba smera. Postigao je ukupno šest poena i isto toliko asistencija, dok je najbolji u Partizanu i ujedno na parketu Uroš Trifunović sa 13 poena.

POLUVREME:

Crno-beli su definitivno izašli iz grča i zaigrali onako kako umeju. Nakon 20 minuta igre u Gripama, vode sa 15 poena razlike. Lako su rešavali situacije s niskog posta, odnosno pogađali trojke kada je trebelo. Iskočio je Trifunović koji je pogodio dve trojke za ukupno devet poena. 

KRAJ PRVE ČETVRTINE:

Partizan je nešto slabije energetski ušao u meč, što je logičan splet okolnosti nakon napornog evroligaškog gostovanja, ali razlika u klasi je evidentna, pa crno-beli nakon uvodne deonice vode sa plus devet. Vukčević je pogodio trojku u poslednjim sekundama za Partizan, Jaramaz i Anđušić dali su po četiri poena, koliko i Fanderbruk na drugoj strani.

TOK MEČA:

Meč je počeo!

Utakmica uskoro počinje!

DVORANA: Gripe. SUDIJE: Saša Pukl, Mario Majkić, Nermin Nikšić.

SPLIT: Funderburk, Perković, Šorter, Stivenson, Kalajdžić, Tišma, Runjić, Vuko, Perkušić, Gnjidić, Šelton, Dubravčić.

PARTIZAN: Vukčević, Ledej, Drezgić, Avramović, Koprivica, Smailagić, Jaramaz, Naneli, Trifunović, Anđušić, Doužer, Kaminski.

Košarkaši Partizana nastavljaju pohod ka odbrani trofeja u regionalnom takmičenju, a pred izabranicima Željka Obradovića je novo gostovanje, u Splitu.

Posle nesrećnog poraza u Vitoriji u šestoj rundi najelitnijeg takmičenja, crno-beli će pokušati na još jednom gostovanju hrvatskom predstavniku u AdmiralBet ABA ligi.

Foto: Starsport

 

Klub iz Humske je apsolutni favorit u ovom meču kada se gleda plasman na tabelu, budući da je naslednik nekadašnje Jugoplastike "zakucan" za poslednju poziciju, dok je Žocov tim na četvrtom mestu sa skorom 4-1. 

Utakmica počinje u 17 časova, uz direktan TV prenos na Arena sport  Premium 1.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading