GROBARI DIGLI RUKE OD FUDBALA: Ovo je dokaz da je košarka definitivno prvi sport Partizana

Autor:

Sport

01.11.2023

13:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više od 40.000 navijača gledalo crno-bele u Areni na poslednja dva meča, dok ih je cele prošel sezone u Humskoj bilo 56.542.

GROBARI DIGLI RUKE OD FUDBALA: Ovo je dokaz da je košarka definitivno prvi sport Partizana

Foto: Starsport

Navijači Partizana

Navijače Partizana fudbal definitivno ne zanima i košarka im je postala sport broj jedan. Nije tajna da su grobari u bojkotu utakmica u Humskoj uz poruku da se neće vratiti dok ne ode kompletno rukovodstvo a ne samo predsednik Milorad Vučelić, čija ostavka nije ozvaničena na Skupštini ni dva meseca od podnošenja i objašnjenja u saopštenju.

Nije tajna ni da su kupili gotovo 17.000 sezonskih ulaznica za Partizanove mečeve u Areni kako bi gledali izabranike Željka Obradovića, ali je neverovatan podatak da ih je prema zvaničnim podacima Evrolige i AdmiralBet ABA lige bilo više od 40.000 na dva večita derbija protiv Crvene zvezde Meridianbet u samo nekoliko dana.

Republika

Foto: Starsport

Ledej se radovao pred krcatom Arenom

Naime, prema podacima sa sajta Evrolige, a meču odigranom u četvrtak bilo je 20.039 navijača, dok je regionalno takmičenje objavilo da je u petom kolu u Areni bilo 20.007 navijača. Tome treba dodati i poseta na drugom susretu u Evroligi kod kuće protiv Barselone, pa je Žocove momke samo u eliti gledalo 39.266 navijača. Tome treba dodati i 13.653 navijača sa tribinama Arene protiv Mornara, te 8.113 navijača u duelu sa Cibonom. Sve zajedno, na košarkaškim utakmicama Partizana kod kuće ove sezone je bilo 81.039 navijača.


Poređenja radi, u Humsku ih je došlo ukupno 9.100 po čemu su izabranici Igora ove sezone sedmi po gledanosti na svom terenu. S druge strane, Zvezdu je na Marakani gledalo 75.680 delija u domaćem prvenstvu na šest susreta. Situacija kada je Partizan u pitanju nije ništa bolja ni kroz prizmu prošle sezone. U Humskoj je bilo ukupno 56.542 navijača na 15 mečeva.
Republika

Foto: Starsport

Tuga u Humskoj: Poruka grobara i prazna tribina

U istoj sezoni ali kada je košarka u pitanju, samo u Evroligi je Partizan kod kuće gledalo 340.816, a tu treba dodati i AdmiralBet ABA ligu. Kako je krenulo ove sezone, sva je prilika da će i taj rekord biti oboren.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
VALJAK I ARMIJA NAVIJACA

01.11.2023 13:57

NISMO digli RUKE od FUDBALA vec su nas VAZURA NEDIC I OSTALI NEBITNI nihovim ,,RADOM" oterali sa STADIONA. Oni NISTE KLUB ! BAGRA. P.S. Kosarku vode pravi ljudi!