NEMANJA BJELICA, NIKOLA JOKIĆ I NIKOLA MIROTIĆ U PARTIZANU: Evo šta su crno-beli uradili pogrešno

Autor:

Sport

24.10.2023

17:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Duško Vujošević otkrio kako su propuštene tri velike prilike.

NEMANJA BJELICA, NIKOLA JOKIĆ I NIKOLA MIROTIĆ U PARTIZANU: Evo šta su crno-beli uradili pogrešno

Foto: Starsport

Dule Vujošević

Nikola Mirotić trebalo je da bude najveće pojačanje Partizana ovog leta, ali se od gotovog napravila veresija zbog navodnih pretnji sa strane koje je dobio crnogorski košarkaš srpskih korena sa španskim pasošem. Međutim, on je među crno-bele mogao da dođe mnogo ranije, još kao klinac, ali je prilika propuštena. Slično se desilo i sa Nikolom Jokićem, ali i Nemanjom Bjelicom koji je pušten da odleti u Crvenu zvezdu Meridianbet. Bez trunke uvijanja o tim propuštem prilikama je govorio nekadašnji trener "parnog valjka" Duško Vujošević.

- Dolazi Mirotić u Beograd na probu u Zvezdu, sviđa se Šakoti i Karadžiću. Treneri Sedlaček, Žeželj i ostali kažu da imaju takvih igrača. Javlja mi Goran Bjelica da je talentovan i zakazujem mu trening na otvorenim terenima kod Pionira. Vidim ga, lepo građen, simpatičan, i pitam ga da li bi došao u Partizan. On hoće, a ja sam mu rekao da ću da zatražim da on dođe. Rekao sam Todoriću, koji je tada radio šta mu ja kažem. Bilo je potrebno da se plati 70.000 evra školi Jadrana Vujačića, jer je Nikola odatle potekao. U međuvremenu se otvara Real i Jadran ga šalje tamo - rekao je Vujošević u emisji "Bez ustručavanja" na KTV, pa objasnio i za Bjelicu:

Foto: Starsport

 

- Bjelica je igrao u mlađim kategorijama Partizana. Otac je ušao u konflikt sa jednim od trenera koji je forsirao nekog drugog igrača, sa Kimetom Bogojevićem, Vladom Jovanovićem, koji mu je bio komšija. Vlada je pokušavao da ga upristoji, zbog čega je napravio incident na jednoj utakmici i otišao iz Partizana. Nemam nikakve veze sa njegovim odlaskom iz Partizana, bio je jedan od klinaca koji su dolazili na red.

Republika

Foto: Starsport

Umesto u Partizanu završio u Zvezdi: Nemanja Bjelica

Interesantno, Nikola Jokić je takođe bio na vratima Partizana, ali je pogrešno procenjen.

- Jedan od vlasnika kluba u kom je ponikao je čovek sa prezimenom Savović, koji se družio sa mojim pomoćnim trenerom Tadićem. Tadić je otišao na kamp na Zlatiboru da ga vidi i nije mu se dopao. Bio je dežmekast - počeo je Vujošević o Jokiću, pa nastavio:

Foto: www.profimedia.rs

 

Nikolu potom roditelji prebacuju u Vojvodinu bez obeštećenja da bi bio viđen. Počinje Jadranska liga, on postaje MVP prvog, pa drugog kola i Mega ga već prati. On je kontra od svih pravila, izuzetak. Miško (Ražnatović) 20 dana nije mogao da se oporavi kada je Barselona dolazila na dva treninga i utakmicu da ga "pokupi" za 700.000 evra. Baš tad su to Nikoli bili najlošiji treninzi i utakmica - dodao je Vujošević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading