RAZGALIO MAŠTU DELIJA: Zvezda je sila - američki plej oduševljen klubom sa Malog Kalemegdana!

Autor:

Sport

12.10.2023

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajna partija nastartu sezone nije ostala neprimećena i u košarkaškoj javnosti.

RAZGALIO MAŠTU DELIJA: Zvezda je sila - američki plej oduševljen klubom sa Malog Kalemegdana!

Foto: Twitter.com/Basketnews

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet na startu nove sezone ubedljivo su savladali francuski ASVEL iz Vilerbana rezultatom 94:73 u paklu beogradske Štark Arene, čime su od samog starta zaseli na lidersku poziciju elitnog košarkaškog takmičenja.

Navedeni susret pratili su mnogi ljubitelji košarke, a jedan od onih koji je pomno pratio dešavanja u najvećoj košarkaškoj dvorani na Balkanu, bio je i košarkaš turske Pinar Karšijake Erik Mekalum koji je u podkastu "Basket news" prvo prokomentarisao aktuelni roster crveno-belih:

- Sa Rokasom Giedraitisem su dobili više šutera, ali i poenterskih opcija. Kontrolišu pik en rol, imaju visinu na krilima sa njim i Hangom. Protiv Asvela su imali 17 ofanzivnih skokova, a kada na sve to šutirate 50 odsto za tri, šanse za pobedu su vam znantno veće.

 

 

Ne krije američki plej da Crvenu zvezdu Meridianbet vidi i u samoj završnici evroligaškog takmičenja:

- Ako nastave da kontrolišu skokove, da ovako šutiraju trojke... Naravno, neće imati 17 pogođenih trojki svake večeri, ali one koje su uzimali, oni nisu bili teški, niti neverovatni. Oni su došli zbog protoka lopte i napada sa Nejpirom, pronalazio je rešenja. Drago mi je da smo videli toliko čistu, klasičnu košarkašku utakmicu. Crvena zvezda je sila i moram reći, oni su plejof tim. Ne plej-in, već plej -of tim.

Da podsetimo, u drugoj rundi Evrolige Crvena zvezda Meridianbet gostuje u Kaunasu gde će u petak 13. oktobra sa početkom od 19 časova odmeriti snagu sa ekipom Žalgirisa.

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading