OBRADOVIĆ OTVORIO DUŠU! Nije KRAH na EP u Novom Sadu! Ovaj NEUSPEH mu je NAJTEŽE pao u KARIJERI!

Autor:

Sport

12.10.2023

12:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener crno-belih se prisetio najtežih trenutaka u karijeri.

OBRADOVIĆ OTVORIO DUŠU! Nije KRAH na EP u Novom Sadu! Ovaj NEUSPEH mu je NAJTEŽE pao u KARIJERI!

Foto: Starsport

Željko Obradović

Najuspešniji evropski stručnjak Željko Obradović, u svojoj bogatoj karijeri je sakupio bezbroj zanimljivih priča, ali mnogi detalji do danas nisu objavljeni.

Osim Evrolige, koju je obeležio osvajanjem najviše trofeja kao trener, košarkaškim navijačima u Srbiji, u sećanju je i ono leto 2005. godine, kada je nacionalni tim, pod njegovim vođstvom, podbacio. 

Bilo je to Evropsko prvenstvo u Novom Sadu, dok je Srbija takmičenje na razočaranje navijača završila već u prvoj rundi nokaut faze. Mnogi smatraju da je taj Šampionat Obradovićev najveći neuspeh, jer ga je mnogo skandala pratilo kroz borbe za titulu najboljeg na Starom kontinentu.

Foto: Starsport

 

Uprkos tome, popularni "Žoc" je mišljenja da nije tako, jer postoji jedno takmičenje koje mu je palo teže. Kada je Jugoslavija donela bronzu koja "nikoga nije zanimala".

- Znaš šta, to je prošlo mnogo vremena... Mnogo puta sam rekao da je to jedan od najtežih trenutaka u mojoj profesionalnoj karijeri i mnogo puta sam objašnjavao, ne bih da se vraćam. To je sastavni deo ovog posla. Ja sam na sreću imao mnogo više dobrih i srećnih trenutaka, ali je sport takav. Skoro je neko pričao o tome i dali su kao primer verovatno najboljeg igrača svih vremena Majkla Džordana, da je šest puta bio prvak u NBA ligi. Igrao je ne znam koliko godina, na primer 15. To znači da devet puta nije bio! Je l' to sad znači da on nije bio uspešan? Šta da kažem, sastavni deo ovoga su i porazi i pobede - izneo je Željko Obradović svoje mišlljenje o 2005. godini, u emisiji "Sportsko popodne sa Jelenom". 

Šef stručnog štaba regionalnog šampiona je potom otkrio kada je to bio najtužniji u karijeri.

Republika

Foto: Starsport

 

U momentima, kada je nakon četiri velike medalje u nizu, usledilo Evropsko prvenstvo 1999. godine, i to za vreme bombardovanja Srbije, a doneto je bronzano odličje.

- Ja sam imao još jednu tešku situaciju, za koju ljudi nisu znali. Možda mi je još teže palo. Imao sam velike probleme u pripremama, organizovanju priprema. Trajalo je bombardovanje Beograda, Podgorice... Pričam o Evropskom prvenstvu u Francuskoj. Bili smo prvaci Evrope '95, drugi na Olimpijskim igrama '96, prvaci Evrope '97, prvaci sveta '98 i onda odjednom dolazi Francuska. Zbog dva promašena zicera, a lopta je bila kod najboljih igrača, smo ispali od Italije - nastavio je trener Partizana i na kraju dodao:

- Osvojili smo bronzanu medalju i to je bilo kao da smo išli bezveze. Nikog nije bilo da te sačeka, da ti kaže neku lepu reč. Meni je bilo krivo zbog igrača, znam da sam posle utakmice sa Italijom bio strašno tužan. Možda najtužniji ikad u karijeri! Čak i tužniji nego 2005. godine. Uvek kad se vraća reprezentacija, a ja sam imao sreću da budem i igrač i trener u reprezentaciji, to je nešto što je neverovatan osećaj - istakao je Obradović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading