MINI KROFNICE SA KOMPOTOM OD VIŠANJA: Testo ne mora da naraste, a priprema se u činiji! (FOTO)

Autor: N.J.

Lifestyle

12.10.2023

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neobičan recept za kolač sa višnjama.

MINI KROFNICE SA KOMPOTOM OD VIŠANJA: Testo ne mora da naraste, a priprema se u činiji! (FOTO)

Foto: Printscreen/ YouTube/ Serpica recepti

Pa prvi pogled preukusan kolač  priprema se od testa iz činije i kompota od višanja. Ne morate čekati da testo naraste već je dovoljno samo da se nakon pečenja ohladi. Uživaćete u poslastici za koju do sada sigurno niste čuli.

Priprema:

U 350 mililitara vode stavite 75 grama putera i sve zajedno otopite na tihoj vatri. U to dodajte 230 grama brašna. Kuvajte tako četiri minuta, a smesa treba da bude nalik pireu. Prebacite u činiju, dodajte tri jaja i mutite mikserom. Kada umutite dodajte 6 grama sode bikarbone. Smesu prebacite u špric. Pravite testo kao na fotografiji ispod.

Foto: YouTube/ GULSUMUN SARAYI TV

Formiranje testa za kolač

Pecite na 180 stepeni oko 35 minuta.

Za dalji recept treba vam kompot od višanje. Sok odvojite od voća. U šerpu sipajte sok i dodajte tri kašike šećera. Kuvajte na srednjoj temperaturi. Nakon nekoliko minuta dodajte višnje. Kada se skuvalo sklonite sa ringle i ostavite da se ohladi.

Kada se ispeklo testo ostavite još pola sata da se ohladi.

Foto: YouTube/ GULSUMUN SARAYI TV

Recept za kolač sa višnjama iz kompota

U činiji pomešajte 500 mililitara mleka sa tri kesice slatke pavlake, a onda sve umutite mikserom dok struktura ne postane gusta. Smesu prebacite takođe u špric. Testo presecite na pola. Na dno stavite smesu od slatke pavlake. Preko stavite višnje po jednu punu kašiku. Sve ponovo pokrijte filom. Stavite kapicu od testa na vrh.

Uživajte!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading