NAVIJAČI PARTIZANA SU GA OBOŽAVALI! Evo zašto je košarkaš Asvela veliki LJUBIMAC grobara! Njegove ANEGDOTE se i danas PREPRIČAVAJU!

Autor:

Sport

11.10.2023

16:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tandem košarkaša francuskog tima će prvi put zaigrati protiv svog bivšeg kluba.

NAVIJAČI PARTIZANA SU GA OBOŽAVALI! Evo zašto je košarkaš Asvela veliki LJUBIMAC grobara! Njegove ANEGDOTE se i danas PREPRIČAVAJU!

Foto: Starsport

Boris Dalo i Žofri Lovernj

Osim Žofrija Lovernja, koji je odavno izgradio imidž velikog ljubimca grobara, Partizan će u Vilerbanu protiv Asvela naspram sebe imati još jednog bivšeg igrača.

Reč je o Borisu Dalou, koga su takođe pristalice crno-belih dobro upamtile tokom bitisanja za klub iz Humske, ali ne toliko po učinku na parketu, koliko zbog izjava ili raznih drugih anegdota vezivanih za beka rođenog u Nantu.

Nije mu dugo trebalo da savlada srpski jezik, koji je s uspehom koristio kako na društvenim mrežama, tako i u davanjima izjava.

On je 2013. stigao među crno-bele kao veliki potencijal, a ubrzo izjavama ušao u srca navijača regionalnog šampiona.

Tako je, podsetimo, pre dve godine otpevao hit Ane Nikolić "Loše ti je bilo", na koji mu je "odovorio" sadašnji košarkaš crno-belih Danilo Anđušić.

Prisetimo se kako je to izgledalo:

U svežem sećanju su i izjave legendarnog trenera crno-belih Duška Vujoševića i ispričane anegdote o Dalou:

Svojevremeno je iskusni stručnjak ispričao sledeću tajnu:

- Neko će se možda naljutiti, ali moram da vam dočaram tu atmosferu sa treninga.
Kazna za tri puta uzastopno primljena koša je bila kamikaza, ili da oni koji izgube viču ,,ja sam magarac“ i slično... A onda Dalo krene umesto toga da viče ,,ja sam Gagić, ja sam Gagić“
- otkrio je pre nekoliko godina Vujošević.

Republika

Foto: Starsport

 

Evocirao je uspomenu i kako se Dalo poigrao sa tadašnjim asom Partizana, a danas Oklahoma Tandera, Dejvisom Betansom:

- Takođe, kada su se brojali ubačeni poeni, kada Bertans ubaci pa broji osam, Dalo je redovno vikao ,,kol`ko“?! Bertans ponovi, a ovaj mu viče "na ..... te nosam“... Sve na srpskom! Uopšte ih nisam tretirao kao strance. Zavoleli su Partizan, zavoleli Srbiju. Dozvoljavao sam te neke scene koje su podizale atmosfere u klubu, jer su svi oni bili kao jedna porodica - pričao je tada Duško Vujošević.

Nema sumnje da će novi susret Borisa Daloa sa svojim bivšim klubom izazvati posebne reakcije kod grobara, kojih će i u Vilerbanu biti u značajnom broju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading