BURA U TURSKOJ ZBOG SRBINA: Košarkaši "SHVATILI LIČNO" dobronamernu sugestiju Dušana Alimpijevića!

Autor:

Sport

02.10.2023

12:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Bešiktaša razočarao Asocijaciju profesionalnih igrača.

BURA U TURSKOJ ZBOG SRBINA: Košarkaši "SHVATILI LIČNO" dobronamernu sugestiju Dušana Alimpijevića!

Foto: Starsport

Dušan Alimpijević

Asoscijacija profesionalnih igrača Turske oglasila se saopštenjem povodom intervjua koji je trener Bešiktaša Dušan Alimpijević dao za "Jurohups", a tiče se broja stranih igrača u Turskoj.

Srpski stručnjak smatra da je neophodno da se ta cifra poveća kako bi kvalitet lige, te da bi domaći igrači samim tim postali bolji.

- Da svaki tim ima šest stranih igrača, domaći igrači bi se borili više i jače za njihove ugovore i sezone. Radna etika podbacuje. Ne govorim konkretno o igračima u mom timu, zadovoljan sam njihvim zalaganjem, radnom etikom i ponašanjem. Da znam da svaki klub u Turskoj ima takve igrače, imati petoricu stranaca ne bi bio problem. Ali, radim ovde četiri godine i pričao sam sa drugim kolegama koji se žale na istu stvar - bile su reči Dušana Alimpijevića.

Sve to podiglo je buru u Turskoj čiji su treneri i košarkaši vrlo lično shvatili njegov stav, pa otuda i saopštenje Asocijacije profesionalnih igrača:

- Razočaravajuće je i neprihvatljivo za nas. Košarka je timska igra gde se lokalni i strani igrači takmiče zajedno. Svaki učesnik u sportu zna dobre ili loše primere koji se mogu navesti. Sportista koji je ostvario zavidan uspeh kao lokalac tokom njegovog rada u našoj zemlji u poslednjih nekoliko godina dobio je poštovanje koje zaslužuje na i van terena. Bez obzira na to da li je lokalac ili stranac, to se reflektuje pozitivno na parketu. Čak i lokalni sportista kojeg je trenirao prošle godine dobio je poziv iz NBA lige ovog leta. Ne možemo da razumemo kako trener koji se lično uverio u sve to ignoriše, optužuje i targetira sve lokalne sportiste, posebno one koje je on trenirao prethodnih godina. Pitamo se zašto trener koji je osvojio toliko poštovanja od publike i sportskih radnika rizikuje da izgubi svu tu simpatiju, posebno sa strane sportista generalizujući radnu etiku na osnovu prve nedelje u sezoni - naveli su.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)

Loading