GROBARI, MOŽETE LI DA IH SE SETITE? Partizan je PRVI posle godinu i po dana! Samo petorica su iz sadašnjeg sastava IGRALA za crno-bele! (VIDEO)

Autor:

Sport

02.10.2023

12:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dočekali su crno-beli da vode šampionsku trku.

GROBARI, MOŽETE LI DA IH SE SETITE? Partizan je PRVI posle godinu i po dana! Samo petorica su iz sadašnjeg sastava IGRALA za crno-bele! (VIDEO)

Foto: Starsport

Posle godinu i po dana, fudbaleri Partizana su pobedom nad Napretkom u Kruševcu (2:0) izbili na prvo mesto prvenstvene tabele.

Prošao je tačno 547 dan, otkako je "parni valjak" gledao rivale s visine, a to se poslednji put dogodilo u sezoni 2021/2022. i pobede protiv TSC-a u utakmici 29. kola Superlige Srbije za odigranog 2. aprila prošle godine.

U pomenutom susretu, klub iz Humske je pred svojim navijačima trijumfovao rezultatom 2:0, a junak uspeha bio je dvostruki strelac i bivši kapiten Slobodan Urošević.

Foto: Starsport

Samed Baždar

Ako bismo napravili poređenje sa sadašnjim i tadašnjim timom Partizana, koji je pre godinu i po dana igrao, dolazimo do zaključka da je samo pet fudbalera igralo obe utakmice!

To su Bibars Natho i Kvinsi Menig, koji su inače bili u startnih 11 protiv TSC-a pre godinu i po dana i protiv Napretka u 10. kolu pod Bagdalom, dok su čast da budu prvi na tabeli i 2022. i 2023. imali još Siniša Saničanin, Samed Bažar i golman Nemanja Stevanović.

Reprezentativac BiH je sada bio na klupi, a pre godinu i po dana odigrao je svih 90 minuta protiv TSC-a, tada veliki potencijal Baždar je ušao u igru protiv Napretka, dok je sa ekipom iz Bačke Topole bio rezerva, dok golman je Nemanja Stevanović na oba susreta imao ulogu drugog golmana.

Hoće li Duljajev tim izdržati trku s večitim rivalom, koji je u pomenutoj sezoni osvojio titulu, iako je Partizan bio prvi. Te sezone 2021/22 predali su pehar Crvenoj zvezdi, jer su već posle pomenutog okršaja s TSC-om remizirali bez golova protiv Čukaričkig, što je aktuelni šampion iskoristio i preuzeo tron.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading