PAO DONČIĆEV REKORD! Prvak Evrope ima novog KRALJA! (VIDEO)

Autor:

Sport

02.10.2023

08:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Supertalenat Reala Ismail Dianj ušao je u istoriju evropske košarke.

PAO DONČIĆEV REKORD! Prvak Evrope ima novog KRALJA! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

As Dalasa Luka Dončić

Madriđani su opet u novoj sezoni odmerili snagu s Barselonom i posle Superkupa gde su podigli pehar, još jednom slavili protiv najvećeg rivala Ovog puta u okviru španskog prvenstva, pošto su pobedili rezultatom 86:79 (po četvrtinama 14:13; 23:20; 22:17; 27:29).

Ni u ovom meču ekipa Reala nije mogla da računa na svog najboljeg centra Edija Tavareša, te se u izostanku reprezentativca Zelenortskih Ostrva istakao Vinsent Porije postigavši 22 poena, uz osam uhvaćenih lopti.

Sjajan je bio i bivši plej Zvezde Meridianbet Fakundo Kampaco koji je dodao 17 poena i imao pet asistencija. Džanan Musa je ubacio 13 poena i takođe pet dodavanja, međutim, niko od njih nije obeležio meč!

Te zasluge otišle su na adresu Ismaila Dianje, Realovog bisera iz omladinske škole. On je debitovao za seniorski tim, s "četvorkom" na dresu i to, u "El Klasiku". Ništa od toga ne bi bilo ni primećeno, da on nije nastupio sa samo 16 godina, devet meseci i 28 dana!

Zbog toga je Ismaila postao najmlađi igrač Madriđana koji je igrao protiv Katalonaca, čak mlađi od daleko slavnijeg asa Dalas Maveriksa Luke Dončića koji je svojevremeno nastupao za "kraljeviće".

Iako je bio u daleko starijoj konkurenciji, Dianj šansu je ukazanu priliku iskoristio na najbolji mogući način. Opravdao je ovaj tinejdžer poverenje trenera Čus Matea postigavši 9 poena, uz 8 uhvaćenih lopti. Osim toga, s više dobrih poteza je izmamio aplauze navijača, pokazavši da će se o njemu tek pričati u budućnosti.

Impresije njegovim debijem nije krio ni trener Reala Ćus Mateo:

- Nisam znao da ima 16 godina, stvarno to kažem. Radujem se zbog njega jer radi dobro i ovo je nagrada za njegov trud. Nisu mladi igrači ti koji ostavljaju snažan utisak, već dobri igrači. Lako je staviti dobre igrače. Sada moraju da mu se pruži kontinuitet. Da je odigrao loše, ne bi dobio toliko prilike, ali igrao je dobro. To će nam omogućiti da produžimo rotaciju - rekao je Mateo posle meča.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading