DŽIKIĆ SRUŠIO MAKABI! "Ponos Izraela" ranjen pred Partizan!

Autor:

Sport

01.10.2023

22:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hapoel slavio u finalu izraelskog Superkupa.

DŽIKIĆ SRUŠIO MAKABI! "Ponos Izraela" ranjen pred Partizan!

Foto: Starsport

Košarkaši Hapoela iz Jerusalima osvajači su izraelskog Superkupa za sezonu 2023/24, pošto su u finalu bili bolji od Makabija rezultatom 79:71.

Ekipa koju sa klupe predvodi srpski stručnjak Aleksandar Džikić najpre je eliminisala imenjaka iz Holona u polufinalu, dok je "Ponos Izraela" do meča za titulu stigao službenim rezultatom (20:0) jer gradski rival Hapoel iz Tel Aviva nije želeo da igra.

Ekipi Odeda Kataša u finalu je imala dvocifrenu prednost pred poluvreme, ali je Džikićev tim preokrenuo sredinom treće četvrtine i uz manje oscijalcije priveo meč kraju u svoju korist.

Kod pobednika se istakao Spidi Smit sa 21 poenom, a Levi Rendolf je stao na 18. U poraženom timu najefikasniji je bio Lorenco Braun sa 16, dok su Dibartolomeo i Kolson dodali po 13 poena.

Bio je drugi trofej za Aleksandra Džikića ekipom Hapoela iz Jerusalima, nakon što je prošle sezone osvojio izraelski kup.

Podsetimo, Makabi će u četvrtak ugostiti Partizan u Tel Avivu na startu nove sezone u Evroligi, a meč počinje od 20 časova.

Partizan će, s druge strane, premijeru u AdmiralBet ABA ligi imati u ponedeljek, kada će dočekari barski Mornar od 19 časova u beogradskoj "Štark Areni". Prethodno su crno-beli ostali bez titule u Superkupu regionalnog takmičenja, pošto su u finalu izgubili od podgoričkog SC Derbija rezultatom 83:81. Potom su usledila i dva poraza na pripremnom turniru u Atini, od Efesa i Bajerna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading