AU, KAKVE BROJKE! Madar brzo zaboravio Partizan, vodio Fenerbahče do pobede!

Autor:

Sport

01.10.2023

20:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajan debi mladog Izraelca, ali ne i Dušana Alimpijevića.

AU, KAKVE BROJKE! Madar brzo zaboravio Partizan, vodio Fenerbahče do pobede!

Foto: Starsport

Jam Madar

Okončano je prvo kolo turskog košarkaškog šampionata, a pobede su ostvarili Fenerbahče, Darušafaka i Petkim. Jedan od najvećih kandidata za tron - Fenerbahče na startu je dočekao novajliju Čagdaš Bodrum i bio više nego ubedljiv, pošto je na kraju bilo 95:58. 

Najbolji u domaćem sastavu bio je Jam Madar, mladi izraelski plejmejker koji je nedavno stigao iz beogardskog Partizana. On je pokazao zbog čega je doveden, pa iako je postigao samo sedam poena, bio je naistaknutiji u pobedi svog tima. Zvaničan debi u dresu "kanarinaca" završio je sa čak 12 asistencija, ali i tri ukradene lopte za indeks korisnosti 21.

Tajler Dorsi bio je najefikasniji sa 17 poena, jedan manje dodao je Najdžel Hejs Dejvis, dok srpskog reprezentativca Marka Gudurića nije bilo u protokolu. Feneru sledi otvaranje sezone u Evroligi gde će odmeriti snage sa Armanijem 6. oktobra od 19.45.

Debi u Turskoj imao je i srpski trener Dušan Alimpijević, ali nije bio uspešan kao Madarov. Njegov Bešiktaš doživeo poraz u istanbulskom derbiju protiv Darušafake - 64:61, a pobedničku ekipu predvodio je Kajl Olman sa 13 poena. U Alimpijevićevom timu najefikasniji je bio Džona Metjuz sa 16 poena. U preostalom duelu nedeljnog programa Petkim je bio siguran protiv Karšijake 81:69.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading