PARTIZAN PAO POSLE PREOKRETA U ATINI: Efes slomio crno-bele u poslednjoj četvrtini!

Autor:

Sport

23.09.2023

16:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poraz na prijateljskom meču u Atini (81:79).

PARTIZAN PAO POSLE PREOKRETA U ATINI: Efes slomio crno-bele u poslednjoj četvrtini!

Foto: ABA liga

Košarkaši Partizana igrali su protiv Efesa u "OAKA" areni u Atini u okviru polufinala memorijalnog turnira "Pavlos Janakopulos", a konačan rezultat bio je 81:79 u korist turskog kluba.

U grčkoj prestonici nije bilo Mateuša Ponitke, koji je na poštedi zbog povrede ramena, koju je zadobio na utakmici protiv Fuenlabrade na Tašmajdanu.


On se od 13. septembra nalazi na terapijama, a povreda je takva da zahteva mirovanje.

Crno-beli su bolje otvorili utakmicu. Već u petom minutu imali su deset koševa prednosti, dok je na isteku desetog minuta na semaforu stajalo 23:12 u korist crno-belih.

Evidentno je bilo da je Željko Obradović utegao odbranu pošto je moćni Efes ubacio svega 12 poena. Ipak, turski velikan se probudio u drugoj četvrtini. Zaostatak su u jednom trenutku smanjili na minus jedan, da bi konačan rezultat prvog poluvremena glasio 40:37 za crno-bele. U trećoj deonici "parni valjak" je ubacio u veću brzinu. Ponovo su zaigrali daleko bolje od rivala i njihova prednost je išla i do +13. Ali, Turci se nisu predavali i pred poslednju četvrtinu prišli na minus sedam. U odlučujućih deset minuta su se potpuno razgoropadili, prešli u vođstvo i u neizvesnoj završnici pobedili sa plus dva. Crno-beli su preko Ledeja, a potom i Smailagića, promašili šuteve u poslednjem napadu koji bi ih odveo u produžetke.

U drugom polufinalu se sastaju domaćin Panatinaikos i minhenski Bajern.

Podstimo, košarkaši Partizana su nedavno iznenađujuće izgubili od podgoričkog SC Derbija u finalu Superkupa AdmiralBet ABA lige (83:81), dok su prethodno ostvarili šest pobeda u nizu.  

 BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Valjak

23.09.2023 18:33

HITNO PLEJ I DOBAR CENTAR da BUDEMO konkurentni. Uvek gumimo zadnjeg 2-3 MINUTA.

Analiza Navijaca

23.09.2023 18:36

NIJE nam prvi put. ZNACI FALI organizator ( PLEJ ) I pravi CENTAR.

Armija Navijaca

24.09.2023 20:31

NIJE nam prvi put da PADAMO ZADNJIH 3-4 min. HRONICNO. PLEJ ! PLEJ nam FALI ,PRAVI iskusni PLEJ.