ALEKSEJ ŠVED I ZVEZDA MERIDIANBET? Evo šta je čuveni plejmejker odlučio!

Autor:

Sport

23.09.2023

15:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rus je slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor sa CSKA.

ALEKSEJ ŠVED I ZVEZDA MERIDIANBET? Evo šta je čuveni plejmejker odlučio!

Foto: Starsport

Aleksej Šved

Tektonske potrese u srpskoj košarkaškoj javnosti izazvala je informacija da Aleksej Šved, legendarni ruski plejmejker, pregovora sa KK Crvena zvezda Meridianbet. Slavni igrač koji je donedavno branio boje moskovskog CSKA se čak obratio navijačima crveno-belih i naglasio da je spreman da dođe na Mali Kalemegdan.

Međutim, već nedeljama od sjajnog šutera ni traga ni glasa. Nisu se oglašavali ni crveno-beli, ali ni Aleksej Šved. Očigledno s razlogom, pošto od sporazuma dve strane neće biti ništa. Prema nezvaničnim saznanjima portala "Mocartsport", Šved ipak neće pojačati Crvenu zvezdu Meridianbet, budući da se u međuvremenu okrenuo novim ponudama. 

On je inače slobodan igrač naklon što mu je istekao ugovor sa CSKA iz Moskve, a osim Beograđana spominjalo se da bi mogao u Olimpijakos ili Kinu.

Osim dresa "armejaca", Aleksej Šved bio je na pozajmicama u Dinamu iz Moskve i Himkiju, dok se 2012. godine otisnuo u NBA ligu. Nastuapo je za Minesotu Timbervulfse, a bio je boje još i Filadelfije Seventinsiksersa, Njujork Niksa i Hjuston Roketsa. U otadžbinu se vratio 2015. godine i ponovo zaigrao za Himki.

Osvojio je Evroligu 2008. godine sa CSKA, a podigao je dvaput trofeje u VTB ligi. Jednom je osvojio trofej Superkupa Rusija i četiri puta u nacionalnom prvenstvu. Sa reprezentacijom Rusije došao je do bronzane medalje na Evropskom prvenstvu 2011. godine i Olimpijskim igrama 2012. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Ilija

25.09.2023 08:40

Sve ok, samo on nije plejmejker