SPEKTAKL U NIKOZIJI: Zvezda Meridianbet poražena od Makabija posle dva produžetka!

Autor:

Sport

22.09.2023

20:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šampion Srbije i "ponos Izraela" igrali čak 50 minuta.

SPEKTAKL U NIKOZIJI: Zvezda Meridianbet poražena od Makabija posle dva produžetka!

Foto: KK Crvena zvezda Meridianbet

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet i Makabija odigrali su fantastičan meč u Nikoziji, koji je posle dva produžetka pripao timu iz Tel Aviva rezultatom 112:109 (13:20, 31:23, 19:19, 21:22, 11:11, 17:14).

Najefikasniji u redovima kluba sa Malog Kalemegdana bili su Nemanja Nedović i Luka Mitrović sa po 23 poena, dok je 22 dodao Rokas Gedraitis, a Adam Hanga je imao 13.

Početak utakmice obeležili su tvrdi obruči u dvorani u Nikoziji, pošto igrači oba tima ništa nisu mogli da pogode, pa je rezultat posle skoro punih sedam minuta bio 7:6 za Makabi. Ipak, u završnici prve četvrtine su se igrači, pogotovo šampiona Srbije, adaptirali na uslove u hali, pa je posle deset minuta košarke Crvena zvezda Meridianbet vodila 20:13.

"Ponos Izraela" je odlično otvorio drugu četvrtinu, serijom 8:0, a onda je nakon četiri ubačena poena Zvezde Meridianbet, Makabi napravio još 8:0, čime je došao do prednosti od 29:24. Od tog trenutka su crveno-beli zaigrali bolje, ali su na poluvreme otišli sa pola koša zaostatka, pošto je tim iz Tel Aviva vodio 44:43.

U trećoj deonici je viđena ujednačena igra, iako je prednost do njenog poslednjeg minuta bila na strani Makabija. U završnim trenucima četvrtine je Zvezda Meridianbet preokrenula rezultat, ali je poslednji koš u tom periodu ipak dao izraelski tim, pa je uoči završnih deset minuta rezultat bio 63:62 za Makabi.

Prvi koš u poslednjoj četvrtini su postigli crveno-beli, ali je onda usledila serija Makabija od 10:0. Tada se činilo da je Zvezda Meridianbet na ivici poraza, koja se dobrom igrom ipak vratila u meč i uvela ga u neizvesnu završnicu, pošto je dva minuta pred kraj vodila 81:80. Na kraju, regularni deo utakmice završen je nerešenim rezultatom 84:84, pa je moralo da se igra i dodatnih pet minuta.

Produžetak je bolje otvorila ekipa Makabija, koja je odmah stekla četiri poena prednosti, ali je tim sa Malog Kalemegdana preokrenuo i u poslednja dva minuta ušao sa vođstvom od 91:90. Ipak, ekipa Duška Ivanovića nije uspela da zadrži tu prednost, već je produžetak završen 95:95, pa je na red došlo još pet minuta košarke.

Drugi produžetak je počeo veoma efikasno, a Makabi se na nedostižnu prednost odlepio 105 sekundi pre kraja, kada je poveo 107:100. Na kraju, "ponos Izraela" je upisao pobedu rezultatom 112:109.

Podsetimo, crveno-beli su igrali bez Šabaza Nejpira i Miloša Teodosića.

Poslednju utakmicu u predsezoni, Crvena zvezda Meridianbet će u subotu odigrati protiv Žalgirisa, takođe na Kipru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading