VELIKO SRCE SRPKINJA: Ukrajina POSLE PREOKRETA savladana u prvom meču Lige nacija!

Autor:

Sport

22.09.2023

18:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naredni meč igra se u utorak protiv Grčke u Staroj Pazovi.

VELIKO SRCE SRPKINJA: Ukrajina POSLE PREOKRETA savladana u prvom meču Lige nacija!

Foto: fss.rs

Fudbalerke Srbije

Bravo, bre, Srpkinje! Ženska fudbalska reprezentacija Srbije pokazala je veliko srce na startu Lige nacija, pošto je posle preokreta savladala selekciju Ukrajine posle preokreta na meču odigranom u poljskom Gdanjsku - 2:1 (0:1).

Dva lica naših devojaka u ovom meču, prvo poluvreme koje nije obećavalo i nastavak gde su izabranice selektora Dragiše Zečevića pokazale snažan karakter, demonstrirale silu i pokazale da imamo generaciju koja može da ostvari istorijski uspeh i Srbiji podari plasman na Prvenstvo Evrope. Prvi deo meča okončan je sa minusom, ali i pored slabe igre, imali smo nekoliko lepih prilika koje bi utakmicu već tada odvele u željeni pravac. Prvo se u prilici našla Jovana Damnjanović, igrao se osmi minut, ali lopta je završila pored stative, a onda u 19. minutu i Milica Mijatović je mogla da donese radost, ali rezultat se nije promenio. Samo minut kasnije, Ukrajina je kaznila promašaje preko brzonoge Ovdičjuk u 20. minutu. Stvari tada nisu izgledale dobro, nedostajala je pas igra, više smirenosti, koncentracije.

Nastavak je doneo sliku koja se samo može poželeti. Srbija sada sa daleko više samopouzdanja, daleko odlučnija, hrabrija, otresitija. Utisak je da se samo čekao trenutak za izjednačenje, a onda i potpuni preokret. Gol nade donela je Jelena Čanković u 64, fenomenalno je izvela slobodan udarac i donela izjednačenje. Sve je funkcionisalo na najbolji način, devojke su pokazale fantastičan karakter, rešene da pobede i osvoje tri važna boda na startu Lige nacija. I ponovo smo postigli gol posle prekida, Čanković je centrirala, a Nevena Damjanović bila najviša u skoku za potpuni preokret u 79. minutu. Do kraja nije bilo neizvensosti, pitala se samo Srbija. 

Naredni meč u Ligi nacija Srbija igra protiv Grčke 26. septembra u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi (19.00).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading