DALIĆEV HVALOSPEV O SRBIJI: Navijam za "orlove", podjednaki smo po kvalitetu ekipa, a PIKSI JE BOG

Autor:

Sport

14.09.2023

20:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lepe reči selektora hrvatske fudbalske reprezentacije.

DALIĆEV HVALOSPEV O SRBIJI: Navijam za "orlove", podjednaki smo po kvalitetu ekipa, a PIKSI JE BOG

Foto: Tanjug/AP

 

Zlatko Dalić, selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske, biranim rečima govorio je o selekciji Srbije i njenom selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju.

Najbolji kormilar u istoriji tamošnjeg fudbala predvodio je nacionalni tim do dva uzastopna odličja na Svetskim prvenstvima. Najpre u Rusiji 2018. gde su "kockasti" poraženi od Francuske u finalu, a potom i prošle godine u Kataru kada je osvojena bronzana medalja. 

Uprkos cinjenici da je Hrvatska u poslednje vreme u samom vrhu planetarnog fudbala, odnosno da "orlovi" u seniorskoj konkurenciji nisu preterano uspešni, Dalić kaže da dve reprezentacije imaju podjednako dobru ekipu.

- Srbija ima skoro podjednaku ekipu kao mi, ali nešto joj fali. Mi smo se dobro uklopili na svim nivoima i tada su počeli da dolaze rezultati. Normalno je da navijam za reprezentacije iz regije, da navijam za Srbiju protiv Nigerije. Pa za koga bih trebalo da navijam - pita se Zlatko Dalić i potom nastavlja u istom tonu:

Nikad nisam loše govorio o Srbiji. Rekao sam jednom da ih ne želim u grupi. Pa, normalno je da želim Škotsku, koju ćemo pobediti, a ne Srbiju koja je jaka, u utakmici koja donosi naboj i sve što ide uz to. Nisam time potcenio Srbiju. Imaju potencijala, dobre igrače, ali im fali još nešto.

Pre žreba za Mundijal u Kataru sreo se sa selektorom Srbije Draganom Stojkovićem.

Foto: FSS

POŠTOVANJE: Dalić i Piksi

- Piksi je bio fudbalski bog, divio sam mu se kao igraču. Kad smo se sreli u Kataru, izgrlili smo se i pričali kao da se znamo 100 godina - zaključio je Dalić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading