ITUDIS SE OGLASIO NAKON OSTAVKE: Evo ŠTA je RAZLOG!

Autor:

Sport

18.09.2023

20:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Emotivno je sve podneo grčki stručnjak.

ITUDIS SE OGLASIO NAKON OSTAVKE: Evo ŠTA je RAZLOG!

Foto: Starsport

Dimitirs Itudis

Dimitris Itudis objasnio je navijačima zašto ne može više da bude na klupi košarkaške reprezentacije Grčke.

 

 

- U martu 2022. godine, na poziv i čast koju mi je ukazao predsednik Saveza, preuzeo sam mesto selektora reprezentacije Grčke. Funkcija za koju sam uvek smatrao da je čast biti pozvan za preuzimanje te obaveze. Za to vreme dao sam sve od sebe za uspeh naše reprezentacije. I pored nedaća na koje se naša reprezentacija susrela, verujem da smo se svim snagama borili da sa poštovanjem, borbenošću i požrtvovanošću predstavljamo svoju zemlju. Nakon nedavnog Svetskog prvenstva, reprezentacija ulazi u godinu u kojoj je uspela da se plasira na predolimpijski turnir sa ciljem da se plasira na OI. Od prvog trenutka kada sam preuzeo našu reprezentaciju mislio sam da treba da se ujedinimo. To je tim svih Grka i mi imamo obavezu da to stavimo iznad naše lične volje i ličnog interesa. U ovom konkretnom slučaju, moja lična volja je da povedem našu reprezentaciju na predstojeći predolimpijski turnir. Međutim, obaveze koje imam sa svojim klubom, koje se završavaju samo nekoliko nedelja pre početka predolimpijskog turnira, ne dozvoljavaju mi dostupnost u meri u kojoj verujem da priprema za tako važan turnir zahteva. Stoga smo, uz konsultacije sa predsednikom saveza, odlučili da stanemo uz savez i našu reprezentaciju samo sa mojim štabom i mišljenjem u bilo kom trenutku. U ovom periodu od godinu i po dana osetio sam zagrljaj i želju svih zdravih grčkih navijača i to me ispunjavalo čak i više od titula - napisao je Dimitris Itudus, a posebno se zahvalio navijačima.

Želim da se zahvalim svim igračima, trenerima i osoblju koji su se stavili na raspolaganje reprezentaciji kako na treninzima, tako i i okviru takmičenja, kao i na EP i na SP. Pre svega želim da se zahvalim svim navijačima koji su voleli i vole našu reprezentaciju i čiju smo ljubav osećali sve ovo vreme i da ih zamolim da je podrže u nastojanju da se plasira na Olimpijske igre - zaključio je Itudis.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading