SLOVENCI POSLALI "KENGURE" KUĆI: Dončić i Tobi DOMINIRALI, Litvanija IZBACILA Grčku sa prvenstva!

Autor:

Sport

01.09.2023

16:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odigrana su još dva meča u okviru druge faze Svetskog šampionata u košarci.

SLOVENCI POSLALI "KENGURE" KUĆI: Dončić i Tobi DOMINIRALI, Litvanija IZBACILA Grčku sa prvenstva!

Foto: FIBA

Košarkaška reprezentacija Slovenije

Košarkaška reprezentacija Slovenije savladala je selekciju Australije sa 91:80 i tako sebi osigurala mesto u četvrtfinalu, dok je svog rivala izbacila sa Mundobasketa.

Najefikasniji je u pobedničkoj ekipi bio Luka Dončić, koji je postigao 20 poena, uz sedam skokova i šest asistencija, a pratio ga je Majk Tobi, koji je dodao 18, uz 12 skokova i pet asistencija.

Sa druge strane, Australiji nije pomogao ni Džoš Gidi, koji je zabeležio 25 poena i osam skokova, dok je Peti Mils postigao 17, ali je izostao njegov učinak u završnici.

Slovenci su tako, zajedno sa Nemcima, izborili prolaz dalje iz ove grupe, a u međusobnom duelu će odlučiti koja selekcija će biti prva, a koja druga.

Pobedu je upisala i Litvanija, koja je demolirala selekciju Grčke sa 92:67.

Držali su se Grci u prvom delu utakmice, imali su čak i prednost na poluvremenu, ali su u nastavku potpuno posustali, a ekipa Kazisa Maksvitisa je došla do pobede koja je vodi u drugu fazu, dok Grke izbacuje sa turnira.

Rokas Jokubaitis je ubacio 19 poena, uz šest asistencija, Ignas Brazdeikis je dodao 18, dok su Eimantas Bendžius i Jonas Valančiunas postigli po 15. Sa druge strane, Tomas Vokap je imao 21, uz osam skokova i sedam asistencija, dok je Janulis Larencakis stao na 17.

I u ovoj grupi je računica jasna. Dalje su prošle selekcije Amerike i Litvanije, koje će u međusobnom duelu u nedelju odlučiti ko će dalje ići kao prvi, a ko kao drugi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading