ČOVIĆ ODBRUSIO PEŠIĆU: Dođi nekad, nemoj da se poneseš u pobedi

Autor:

Sport

16.09.2023

10:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poštujem ga, napravio je odličan rezultat, ali medalja ne sme da pokrije naše nedostatke. poručio je prvi čovek crveno-beli selektoru Srbije.

ČOVIĆ ODBRUSIO PEŠIĆU: Dođi nekad, nemoj da se poneseš u pobedi

Foto: Tanjug, Starsport

Nemamo ligu, ne postoji liga u Srbiji. Nemamo sistem takmičenja. Postoji, ali je prevaziđen. Nemamo piramidu gde bi najvažnija bila proizvodnja igrača. Sve ovo i još mnogo toga poručio je selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić u analizi stanja u srpskoj košarci posle osvajanja srebra na Mundobasketu. Poručio je Kari i da srpski klubovi, pre svega Crvena zvezda Meridianbet i Partizan, moraju da napuste AdmiralBet ABA ligu i da se okrenu domaćim takmičenjima "kad će ionako postati suvlasnici Evrolige i igrati je".

Izazvali su ovi stavovi selektora Srbije brojne reakcije, a sada se u otvorenu polemiku sa njim uključio i prvi čovek crveno-belih Nebojša Čović. On je poručio Pešiću da mi ligu imamo i pozvao ga da je poseti.

Foto: Starsport

Napravili veliki uspeh: Košarkaši Srbije

- Veoma sam zadovoljan da je nastavljena tradicija proslava na balkonu Skupštine grada, koju sam uveo 1995. dok sam bio gradonačelnik Beograda. Bilo je lepo, bilo je dobro i ja još jednom čestitiam selektoru Pešiću i reprezentaciji. Već 3-4 godine pričam da su nam neophodne promene i između ostalog na tu moju priču o promenama je i došao Pešić da postane selektor. Njegova priča je u redu, a to je da medalja ne sme da pokrije nešto što su naši nedostaci. Mi moramo da zavrnemo rukave i da radimo na novoj strukturi koja je neophodna, kako KLS, tako i Košarkaškog saveza Srbije. I samo da kažem Pešiću, mi ligu imamo i bilo bi dobro da malo poseti tu ligu - rekao je Čović, pa nastavio:

Republika

Foto: ST/Vladimir Lukić

Doček košarkaša i Novaka Đokovića

- On je sad napravio odličan rezultat, ali znate kako kažu, nemoj da se mnogo poneseš u pobedi, kao što se ne treba zaneti ni u porazu. Treba imati pravu meru za sve stvari, Pešića poštujem, sa njim sam radio i 2001. i 2002, kada smo osvajali zlata. On je nekako predodređen za titule, ali eto prvi put mu se sad desio poraz u finalu. Sjajan je ovo uspeh, igrači su bili fenomenalni, a mislim i da je onaj nesrećan događaj sa Borišom Simanićem bio važan faktor okupljanja ekipe. Hvala milom Bogu, on je preživeo i nadam se da će se oporaviti i nastaviti karijeru - dodao je prvi čovek Crvene zvezde Meridianbet.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (1)

Loading
Dragañ

16.09.2023 11:18

Šta ovaj čovek lupa unistio je našu kosarku