JOKIĆ JE VARALICA: Novi ljubimac grobara bez dlake na jeziku o Nikoli!

Autor:

Sport

15.09.2023

21:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Amerikanac otkrio zanimljive stvari o Džokeru.

JOKIĆ JE VARALICA: Novi ljubimac grobara bez dlake na jeziku o Nikoli!

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić i Pi Džej Doužer igraju odbranu

Jedno od najvećih pojačanja KK Partizan ovog leta svakako je Amerikanac Pi Džej Doužer, koji je u Humsku stigao direktno iz NBA lige, tačnije Sakramento Kingsa.

Međutim, novi as crno-belih nije najbolje partije u najjačoj ligi na svetu pružao u dresu "kraljeva", već dok je nastupao za Denver Nagetse.

Tamo je igrao u paru sa Nikolom Jokićem, sa kojim je ostao u jako dobrim odnosima i nakon odlaska iz tima. Osim sa Džokerom, Pi Džej se čuje i sa Džamalom Marejem, a nije krio oduševljenje što su baš njih dvojica vodili Nagetse do šampionskog prstena.

Sa Džamalom i Jokićem. Naravno, ostavio sam ih na miru dok je sve prošlo. Mislim da ne razumeju koliko sam ja bio srećan kada su to uradili. Znam koliko im je to značilo. Njih dvojica su bili tu od samog početka - rekao je Doužer u razgovoru sa američkim novinarom Adamom Marešom.

Otkrio je potom i šta mu je Jokić rekao pre dolaska u Partizan.

Kada sam mu rekao gde idem, odmah me je zvao. Bio je uzbuđen zbog mene. Rekao mi je da će mi svi dočekati raširenih ruku, da su navijači najbolji na svetu. Oni žive za taj "hajp". On je bio super uzbuđen i učinio je da se i ja tako osećam.

Konstatovao je i da sada razume način na koji igra Nikola.

- Mislim da to što sam ovde sada u Evropi, sada vidim odakle je sve to došlo. Evropljani mnogo znaju o igri, fundamentalno gledaju na sve, a imaju i atleticizam. To što sam video kako on vidi igru, a onda kada sam došao ovde da vidim odakle je sve to počelo - sve nekako ima smisla.

Na kraju je upitan i šta to Jokića čini posebnim.

Zato što je spor. Mislim da mnogo "vara" protivnike. Vidi sve tri ili četiri koraka unapred. Zna gde će biti saigrači i u ofanzivi i defanzivi. To što sam bio sa njim, značilo mi je da se unapredimo. Ima takav IQ igre. Kada sam bio u timu sa njim, kada sam video kako on gleda igru, to je bilo na totalno drugačiji način - podvukao je Doužer.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading