AMERI UBIJAJU JOKIĆA: NBA liga uvodi pravilo zbog kojeg bi Srbin mogao da strada

Autor:

Sport

12.09.2023

13:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za kršenje pravila Denver će morati debelo da plati, čak milion dolara!

AMERI UBIJAJU JOKIĆA: NBA liga uvodi pravilo zbog kojeg bi Srbin mogao da strada

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić i Šabaz Nejpir

Nikola Jokić neće imati pravo na predah u NBA ligi! Srpski centar odbio je da igra za reprezentaciju Srbije na Svetskom prvenstvu gde je osvojeno srebro kako bi se odmorio između sve sezone u najjačoj ligi na svetu. Po svemu sudeći to će mu biti jedini predah u narednih nekoliko meseci.

Naime, NBA liga je spremila promenu pravila prema kojima klubovi više neće imati pravo da po potrebi odmore glavne košarkaše u "nevažnim mečevim" i sačuvaju ih za one bitnije. U prevodu, Nikola Jokić će morati da igra svaku utakmicu sve dok je zdrav i dok nema lekarsko opravdanje da može da odsustvuje. U suprotnom, Denver bi morao da plati debelu kaznu, koja je propisana i za sve ostale klubove.

Prema novim pravilima, NBA liga bi kažnjavala timove sa 100.000 dolara za prvi prestup ilegalnog odmaranja igrača, 250.000 dolara za drugi i minimum 1.000.000 dolara za svaki sledeći prestup. Ukoliko se ispostavi da je slučaj ozbiljniji, liga će imati mogućnost da oštrije kazni timove i igrače.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
sale

20.09.2023 20:30

Bas vam je udarna vest! Pa trener moze da ga uvede na po 5 minuta svaku cetvrtinu i to je to!!