"TELEKOM" POMAŽE DECI NA KIM: Direktor Vladimir Lučić osnovcima u Leposaviću uručio pametnu tablu i lopte (VIDEO)

Autor:

Vesti

12.09.2023

12:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generalni direktor "Telekoma" Vladimir Lučić kazao je da na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića "Telekom" ima čast da donira deset tabli osnovnim školama na Kosovu.

"TELEKOM" POMAŽE DECI NA KIM: Direktor Vladimir Lučić osnovcima u Leposaviću uručio pametnu tablu i lopte (VIDEO)

Foto: Youtube/Kosovo online

Kompanija "Telekom" pomaže srpskim đacima na Kosovu i Metohiji, što je pokazala poslednja akcija u Leposaviću, gde im je generalni direktor Vladimir Lučić, sa saradnicima iz MTS DOO i predstavnicima Kancelarije za Kosovo i Metohiju, uručio pametnu tablu, sportske lopte i šahovske table. 

Na inicijativu predsednika Srbije, rekao je Lučić, Telekom će imati čast da donira deset tabli osnovnim školama na Kosovu.

- Ukupan broj tabli koji ćemo u septembru donirati školama u Srbiji je 180, za Kosovo i Metohiju 10, tako da ću imati tu čast da ovih dana obiđem deset škola i popričam sa pametnom decom i dobrim ljudima na Kosovu i Metohiji. Moram da kažem da ova tabla pomaže i ona je jedna vrsta integracije, ona je jedna nova vrsta sticanja znanja, a istovremeno način kako se još bolje digitalno opismeniti i već kao mali ući faktički u nešto što će biti budućnost, a to je na jedan digitalni način, digitalnom interakcijom sticanje novih znanja - kazao je Lučić.

Osim toga, kako kaže, sportski kanal Arena kao deo "Telekoma" odlučio je da donira i sportsku opremu.

- Telekom Srbije je ovde kroz MTS DOO našu ćerku firmu i najveća srpska kompanija. Mi imamo preko 250 zaposlenih, imamo u planu da se širimo i da pomažemo mladim ljudima da što pre steknu digitalna znanja i potpuno je sigurno da će neko od njih kad završi školu početi kod nas da radi, jer mi ćemo se širiti i biti sve jači i na Kosovu i Metohiji i trebaće nam novi radnici - kazao je Lučić.

 

 

Učenicima je čestitao prvo na početku školske godine i poželeo im da koriste što više tablu i steknu nova znanja.

Zahvalnice zbog pomoći

Direktorka Osnovne škole "Leposavić" Silvana Magovčević uručila je zahvalnice tim povodom i poručila da je ova donacija izuzetno začajna kao i da smatra da će doprineti kvalitetu nastave i zanimljivijem radu sa učenicima.

Prema njenim rečima, vrlo je teško raditi u tim uslovima.

Škola odlikaša

Ova škola je jedna od većih na prostoru KiM, a ove školske godine nastavu pohađa 611 učenika. Ponos škole su rezultati učenika na svim nivoima takmičenja.

Prošle godine osvojili su prvo mesto na Republičkom takmičenju u futsalu, kao i iz tehnike i tehnologije, potom treću i drugu nagradu na takmičenju "Misliša" iz matematike, a mogu se pohvaliti i brojnim nagradama na međuokružnim i okružnim takmičenjima.

- Dugo već taj proces traje i svima nama za dolazak dece jeste veoma teško, аli uprkos svemu tome mi odolevamo pritiscima i naša deca uspevaju da rade u normalnim uslovima. Teško jeste i nadamo se da će se ova situacija rešiti u skorije vreme i da će naši uslovi biti mnogo bolji za rad - rekla je Magovčević.

"Ključna uloga predsednika Vučića"

Svetlana Miladinov, pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, ukazala je da veliku zahvalnost duguju predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću što je održao obećanje da 1. septembra i deca na prostoru Kosova dobiju interaktivne pametne table.

Zahvalila je kompaniji "Telekom" kao društveno odgovornom preduzeću koji je deo svega toga. 

- Cilj ove donacije je unapređenje znanja veština u oblasti digitalnih tehnologija, ali naravno ne samo to nego ovakav način rada u mnogome omogućava da se metodika izvođenja nastave u školama izvodi na mnogo višem nivou. Interaktivne table ili pametne table kako ih predsednik zove su velika pomoć u nastavi i omogućavaju pre svega jednu integraciju sa internetom, mogućnost komunikacije dece sa drugim školama koje poseduju ove table, a naravno omogućava i deci da im čas bude mnogo interesantniji, a naravno nastava da bude na mnogo višem nivou - kazala je Miladinov.

Kako je dodala, Kancelarija za Kosovo i Metohiju nastaviće da radi na tome da se ne samo obrazovni sistem i ulaganje na školstvo podigne na mnogo viši nivo i da se ulažu materijalna finansijska sredstva, već će pomoći i u radu nastavnika i olakšati njima rad sa našom decom.

- Samim tim i ova tabla koja je ovde neće samo pomoći našoj deci nego će pomoći i nastavnicima da im čas odnosno izvođenje nastave u mnogome bude bolje - dodala je ona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (29)

Loading
pravnikrs

12.09.2023 13:05

Lep gest, nasem narodu treba sva moguca pomoc dole jer zive u nehumanim uslovima

Srđa

12.09.2023 13:07

Naš Telekom pokazuje da je uvek uz naš narod.

Ena

12.09.2023 13:13

Odlična akcija pomoći onima koji su najugroženiji.

Slavka

12.09.2023 13:15

Osnovci iz Leposavića kao i ostali sa KiM danas imaju razloga za radost, dobili su ba poklon od Telekoma, a na inicijativu predsednika Vučića, pametne table kao i lopte za igru. Srećno deco.