GUDURIĆ O JOKIĆU: Nije bitno ko nije ovde, već ko je tu i daje 100% sebe!

Autor:

Sport

08.09.2023

13:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jasan stav beka naše reprezentacije.

GUDURIĆ O JOKIĆU: Nije bitno ko nije ovde, već ko je tu i daje 100% sebe!

Foto: FIBA

Marko Gudurić u dresu Srbije

Košarkaška reprezentacija Srbije napravila je novi podvig na prvenstvu sveta, pošto je u polufinalu, rezultatom 95:86, porazila selekciju Kanade.

Naš tim je odigrao sjajan meč i uspeo da već sada osigura medalju, a koje će boje ona biti, znaće se u nedelju.

Posle meča se našim medijima na konferenciji oglasio Marko Gudurić, koji je meč završio sa 12 poena, a pobedu je posvetio Boriši Simaniću.

- Osećaj je sjajan. Veoma sam ponosan na svoj tim, trenere... Moram da pomenem našeg saigrača koji je još u bolnici i bori se. Kao što sam rekao posle četvrtfinala, Boriši posvećujem pobedu. Nadam se da će uskoro biti sa nama. Nadam se da će mu biti bolje kada zna da ima medalju sa sobom. Nije to važno, ali nadam se da smo ga večeras učinili srećnim - rekao je Marko.

Pitali su ga i za Nikolu Jokića, ali bek Fenera nije želeo da ga komentariše.

- Kao što sam rekao momcima tamo. Nije bitno ko je tamo, nego ko je ovde sa nama, ko nosi ovu srpsku majicu. Mi se ne predajemo, idemo do kraja. Mi smo ponosni na svoju zemlju, mi predstavljamo svoje porodice, zemlje. Vidite ove navijače ovde. Ne mogu da zamislim kako je sada u Srbiji. Zaista nije bitno ko nije ovde, nego da ko je ovde da 100% od sebe - rekao je Gudurić.

Pričao je bek Srbije i o sjajnoj energiji u našem timu.

- Nisam video ovo u životu, ovakvu energiju. Samo da im poželim da dobro spavaju i nastave u ritmu, da ih ispratimo, pokušavamo da budemo agresivni. Jako sam srećan što delim teren sa njima. Velika je čast i privilegija, kao sa svima - dodao je Gudurić.

Bogdanović je opet bio najbolji sa 24 poena, a Marko je iskoristio priliku da ga još jednom pohvali.

- Pa jeste, mislim, znali smo šta nas čeka. Spremili smo sjajnu utakmicu, gledali smo kada god je moguće da pomognemo Bogdanu da primi loptu. Kouč je želeo da visoki igrači prave blokade. Na kraju je Bogdan dao svoje poene i vodio nas do pobede - istakao je Marko.

Navijači su skandirali "dao si nam bubreg, daćemo ti srce".

- Evo ja sam se naježio sada. Videli smo to pre utakmice kako su pevali i skandirali. To je motivacija za sve nas. Nadam se da ćemo imati vremena da odemo da ga vidimo. Mislim da će njemu značiti kao dodatna motivacija za finale. Još jednom da pozdravimo Boru, da mu poželimo oporavak i da nam se što pre priključi - rekao je Gudurić.

Podsetimo, finale je na programu u nedelju, od 14:40, a rival našem timu će biti Amerika ili Nemačka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading