STIV KER ZALUDEO NAŠE NAVIJAČE: Čuo sam da je Srbija BRILJANTNA!

Autor:

Sport

05.09.2023

17:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jasna poruka američkog selektora.

STIV KER ZALUDEO NAŠE NAVIJAČE: Čuo sam da je Srbija BRILJANTNA!

Foto: FIBA

Stiv Ker

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država savladala je Italiju sa 100:63 i na taj način ih surovom partijom izbacila iz borbe za medalju na ovogodišnjem prvenstvu sveta.

Na taj način su glavni favoriti obezbedili plasman u polufinale, a takođe su pokazali da ih poraz od Litvanije nije previše uzdrmao.

Posle meča je na konferenciji za medije pričao Stiv Ker, selektor Amerikanaca.

- Naši momci su sjajno odigrali odbranu, bilo je mnogo pritiska i ovo je naša najbolja defanzivna utakmica od početka prvenstva i trebaće nam još dva takva meča da osvojimo turnir. Izgubili smo prošli meč i uvek želite da odgovorite na poraz takmičarski. Kada igrate sa takvom energijom i kada tako delite lopte to postane zabavno. Onda je tim najbitniji i to je najbolja moguća moguća košarka. Već pet nedelja zajedno putujemo i imamo još pet dana ovog putovanja. Konj je sve brži u galopu kada je blizu štale i to su sada naši momci. Momci znaju šta sledi i siguran sam da će biti još bolji u narednim mečevima - objasnio je Stiv Ker nakon te pobede.

FIBA i NBA košarka se prilično razlikuju, a evo šta Stiv Ker kaže o tome:


- Jako poštujemo FIBA košarku i nešto što moramo kao američki treneri da uradimo je da naučimo naše momke da je FIBA drugačija od NBA. Prvo moramo da poštujemo te razlike i da naučimo momke pravila koja ovde postoje.

Na pitanje o Srbiji, trener Golden Stejt Voriorsa je poručio:

- Litvanija je bila sjajna, a iako nisam gledao utakmicu, čuo sam da je Srbija bila briljantna protiv Litvanije i to poštujemo. U Srbiji postoji sjajna košarka, kao i u celoj bivšoj Jugoslaviji, Hrvatskoj... Dugo, dugo se tamo igra sjajna košarka i mi poštujemo. To nam govori da ovde ima još sjajnih timova na turniru - zaključio je Ker.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading