AVRAMOVIĆ I PETRUŠEV BLISTAJU! Mnogo smo SREĆNI, Milutinov je bio NESTVARAN!

Autor:

Sport

05.09.2023

13:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija će igrati u polufinalu Mundobasketa.

AVRAMOVIĆ I PETRUŠEV BLISTAJU! Mnogo smo SREĆNI, Milutinov je bio NESTVARAN!

Foto: Starsport

Ubedljivom pobedom nad Litvanijom, košarkaši Srbije plasirali su se među četiri najbolje svetske reprezentacije, pa će u petak protiv Kanade ili Slovenije igrati za ulazak u veliko finale.

Prema rečima selektora Svetislava Pešića, ključnu ulogu u pobedi dao je Aleksa Avramović, koji je "potegao" ekipu kada se rezultat lomio.

- A šta ću… To je moj posao. Da ih jurim po terenu! Fićkov, Bogdanov i Miletov je da im stavljaju poene. Svako zna svoj posao. Mnogo smo srećni. Stvarno imamo fantastičnu ekipu. Drago mi je što imam priliku da delim svlačionicu sa ovim momcima. Svi smo ponosni! Želimo da vas obradujemo - rekao je Aleksa Avramović.

Bivši igrač Zvezde Meridianbet Filip Petrušev odigrao je utakmicu života, iako je od početka šampionata vukao povredu zgloba.

Foto: Starsport

 

 

To me je stvarno poremetilo i neku ulogu koju imam ovde. Ali, u redu je. Manje me muči taj zglob, više povreda palca stvara probleme. Radim svaki dan sa fizioterapeutima, oni su sjajni i u stanju sam da igram. Mislim da treba da budemo zahvalni. Danas je Milutinov igrao nestvarno na Valančijunasu koji je jedan od najboljih visokih NBA igrača i zato sam imao prostora da igram napad. On je igrao unutra i mogao sam da se izvlačim i šutiram. Bogdan mi je na početku postavio neki blok koji uopšte nije naša akcija i krenuo sam sa tom trojkom. To mi je dalo samopouzdanje i posle je išlo lakše.

Osvrnuo se i na učinak u odbrani.

- Odavno nisam video našu fizički jaču odbranu. Prštalo je od prvog minuta. Najviše je bila bitna mentalna priprema. Kada smo se navikli na njihovu agresivnost, sve posle toga je bilo lako. Talentovaniji smo. Kada smo videli kako prva petorka igra odbranu, svaki sledeći je pokušao da je igra još jače. Mi stvarno u napadu imamo dosta talenta i kada igramo ovakvu odbranu, nemamo o čemu da razmišljamo i poeni dolaze sami od sebe. Sad idemo u finale! - istakao je Petrušev.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading