DETE MI IMA LEUKEMIJU, A RAKIĆ ZVIŽDI DOK PRIČAM O NJEMU! Poslanik Jahja Fehratović o skandalu u Skupštini: Ne znam kako će večeras ta žena da spava

Autor:

Vesti

05.09.2023

14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok je Fehratović danas govorio u parlamentu o svom teško bolesnom detetu prišla mu je poslanica Demokratske stranke Dragana Rakić i počela da zviždi pored njega

DETE MI IMA LEUKEMIJU, A RAKIĆ ZVIŽDI DOK PRIČAM O NJEMU! Poslanik Jahja Fehratović o skandalu u Skupštini: Ne znam kako će večeras ta žena da spava

Foto: RTS

U parlamentu su na dnevnom redu davanja za teško bolesnu decu, i sam imaš dete obolelo od leukemije, javiš se za reč da objasniš koliko je to važno, a šta rade tvoje kolege dok pričaš o svom detetu? Zvižde ti iznad glave i opkoljavaju te. Upravo to se danas dogodilo samostalnom psolaniku Jahji Fehratoviću.  

Foto: RTS

Poslanica DS Dragana Rakić nije dala kolegi da govori o bolesnoj deci

Fehratović je počeo izlaganje da je odvajanje novca za teško bolesnu decu dobra inicijativa, te da i sam ima teško bolesno dete, a onda, kako se vidi na snimku, ispred njega staje Dragana Rakić, poslanica DS, i kreće da duva u pištaljku iz sve snage uz rašireni transparent. 

Fehratović u razgovoru za Republiku otkriva da njegovo dete od sedam i po godina već tri godine bije bitku sa leukemijom. 

Foto: RTS

Fehratovicevo dete se tri godine bori sa leukemijom

- Sada je (dete) prilično dobro, ali znam kroz kakav pakao prolaze roditelji. U tom trenutku kada sam govorio ja sam imao u vidu ne samo svoje dete, nego i svu drugu decu koja se leče. Moje dete je već treća godina na lečenju, sada je dobro. Ali očima sam gledao kako umiru deca i u tom trenutku, nije me interesovala ni dotična ni drugi, jer sam video šansu za svu decu i roditelje te dece, pa makar i time što ću se obratiti - kaže Fehratović. 

Dodaje i da oni nisu ni svesni posledica koje prizvode ovakvom političkom akcijom, jer svakoga dana neko oboli od teške bolesti i nema šansu da preživi, ako mu se ne pomogne, ako mu država ne ukaže pažnju pored medicinskog osoblja. 

Foto: RTS

Opozicija je ceo dan blokirala rad parlamenta

- Ne znam kako će večeras spavati, da li će je gristi savest... Ne bih želeo, ne daj bože, nikom od njih takvo iskušenje, a bojim se da će svojom neodgovornošću možda ugroziti transplataciju koštane srži nekom detu kome je to potrebno, a koje to ne može postići bez ovakve pomoći države. Ja lično ne bih mogao spavati sa takvim saznanjem - istakao je ovaj samostalni poslanik.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (31)

Loading
Ana

05.09.2023 14:40

Naša vlast radi na spasavanju svakog deteta, čoveka.

Mila

05.09.2023 14:54

Strasno da se ovako ponasaju, nemaju oni dusu oni samo misle na licni interes

Ana

05.09.2023 14:57

Opozicija je danas pogazila sve moralne postulate i pokazala svoje pravo lice, mržnju i netrpeljivost prema svemu dobrom što država planira da radi.

Anči

05.09.2023 14:59

Deca bi trebala da budu iznad svega i njihovo zdravlje, odnosno izlečenje ili ublažavanje tegoba bolesti. Ali, opozicija je pokazala da joj nije stalo ni do dece, a kamoli do nečeg drugog, kao što su veće subvencije za poljoprivrednike ili novi kapitalni projekti.