ŽDERO JASAN PRED EP U BASKETU: Ambiciozno putujemo za JerusalIm, da opet uzmemo evropsko zlato!

Autor:

Sport

02.09.2023

15:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poruka našeg selektora koja ohrabruje.

ŽDERO JASAN PRED EP U BASKETU: Ambiciozno putujemo za JerusalIm, da opet uzmemo evropsko zlato!

Foto: Starsport

Reprezentacija u 3x3 basketu

Selektor seniorske 3x3 basket reprezentacija Srbije Marko Ždero, izjavio je da ekipa ambiciozno putuje za Jerusalem, gde želi da ponovo osvoji evropsko zlato.

Selekcija Srbije braniće zlato na Evropskom prvenstvu koje će od 5. do 7. septembra biti održano u Jerusalimu. Tim Srbije čine Strahinja Stojačić, Stefan Kojić, Marko Branković i Nemanja Barać, dok će ih sa klupe voditi Danilo Lukić.

- Ove godine branimo zlato sa prošlog prvenstva. Ambiciozno putujemo za Jerusalem, da opet uzmemo evropsko zlato. Ekipa je izmenjena za razliku od prošlog takmičenja, debitanti su Nemanja Barać i Sefan Kojić. Ovo je sve priprema za Olimpijske igre 2024. godine. Cilj je da što više igrača prođe kroz reprezentaciju i da budemo spremni za Pariz - istakao je Ždero.

Foto: Starsport

Reprezentacija Srbije

Reprezentativac Srbije Marko Branković kazao je da su očekivanja najveća moguća kad Srbija igra basket.

- Mi smo aktuelni evropski prvaci i želimo da ponovo osvojimo Evropsko prvenstvo. Ekipa se jeste promenila ali to su sve momci koje dobro poznajemo i spremili smo se dobro za takmičenje. Daćemo sve do sebe da ponovo osvojimo zlato - konstatovao je Branković.

Debitant u nacionalnom timu Nemanja Barać istakao je da će Srbija na svakom meču ići na pobedu.

- Navikli smo na velika očekivanja. Sada je pritisak veći zbog zastave i zbog grba ali je samim tim i motiv mnogo veći. Idemo da osvojimo medalju i da se vratimo kao pobednici. Trema postoji ali nisam mlad, prošao sam dosta tokom karijere - zaključio je Barać.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading