DOMAĆI DŽEM OD ŠLJIVA PRAVLJEN U RERNI: Bez konzervansa su ga spremale naše bake, a za dva sata dobićete ovaj tradicionalni slatkiš

Autor: N.J.

Lifestyle

02.09.2023

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nema ništa lepše nego kada zamiriše džem od šljiva.

DOMAĆI DŽEM OD ŠLJIVA PRAVLJEN U RERNI: Bez konzervansa su ga spremale naše bake, a za dva sata dobićete ovaj tradicionalni slatkiš

Foto: YouTube/Minjina Kuhinjica

Kada god da vam se jede nešto slatko, bilo da postite ili ne, džem je odličan u svakoj situaciji. Ukus domaćeg džema ne može da se meri ni sa jednim kupovnim, zato uzmite varjaču u ruke i zavrnite rukave. Ovaj recept je najbolji ikada, šljive se peku u rerni i za malo više od dva sata, na stolu je poslastica iz snova.

Foto: YouTube/Minjina Kuhinjica

Džem od šljiva u tegli

Oko četiri kilograma šljiva operite i očistite. Prespite ih u pleh u kom ćete peći. Stavite ih tako na sat i 45 minuta na oko 250 stepeni u prethodno zagrejanu rernu. Kada prođe prvih 15 minuta otvorite rernu i promešajte. To radite na svakih 15 do 20 minuta. Negde na polovini pečenja dodajte 600 grama šećera i dva vanilina šećera. Aromu ruma dodajete nakon nekih sat i po od početka pečenja. Džem je gotov kada povučete varjčom i ostane trag. Pleh izvadite iz rerne, a u rernu ubacite prethodno sterlisane tegle da ih malo zagrejete.

Budite oprezni kada vadite tegle da se ne ispečete. Sipajte smesu i blago udarite u dno da se poravna. Zatvorite teglu i okrenite naopačke, a tako ostavite oko 10 do 15 minuta.

Služite uz toplu krišku hleba. Prijatno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading