GRUZINI BRZO PREBOLELI SLOVENCE! Nesuđeno pojačanje Zvezde Meridianbet RAZBILO Venecuzelu! (VIDEO)

Autor:

Sport

30.08.2023

12:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaška reprezentacija Gruzije pobedila je selekciju Venecuele rezultatom 70:59 (24.:19, 18:4, 17:21, 11:15) u trećem kolu F grupe.

GRUZINI BRZO PREBOLELI SLOVENCE! Nesuđeno pojačanje Zvezde Meridianbet RAZBILO Venecuzelu! (VIDEO)

Foto: fiba.com

Ovim trijumfom Gruzini su se pridružili Slovencima u drugoj fazi takmičenja, iako su od Dončića i ekipe dva dana ranije pretrpeli jedini poraz na šampionatu.

Gruzija je prvi deo završila sa skorom 2-1, dok je Venecuela sa sva tri poraza završila takmičenje. Bez obzira na ishod meča Slovenija-Zelenortska Ostrva, izabranici Ilijasa Zurosa nastavljaju borbe na Evropskom prvenstvu, zbog boljeg skora sa afričkom selekcijom.

Južnoamerička selekcija je samo na početku meča povela s 2:0, da bi posle toga konstanto prednost bila na strani gruzijske selekcije. 

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Tornike Šengelija, centar Virtusa, koji se dovodio u vezu s Crvenom zvezdom Meridianbet ovog leta, postigao je 25 poena, dok je jedini dvocifreni bio još nekadašnji igrač Mege Goga Bitadze s 11 koševa. Po devet su dodali Duda Sanadze i Rati Andronikašvili.

Kod Venecuele, prednjačio je Nestor Kolmenares s 16 poena, Hoze Materan je dodao 12 koševa, a dvocifren broj poena (10) ubacio je i Hesler Gilent.

Slovenija i Gruzija će se u novoformiranoj grupi sastati s Nemačkom i Australijom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading