NESTVARNI DONČIĆ ZA DRUGU POBEDU: Trijumf Slovenaca - TEŠKA POVREDA miljenika delija!

Autor:

Sport

28.08.2023

16:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

As Dalas Maveriksa je bio nerešiva enigma za igrače iz Gruzije.

NESTVARNI DONČIĆ ZA DRUGU POBEDU: Trijumf Slovenaca - TEŠKA POVREDA miljenika delija!

Foto: FIBA

Košarkaška reprezentacija Slovenije

Reprezentacija Slovenije ostvarila je ubedljivu pobedu u drugom kolu Mundobasketa, gde su bez ikakvih problema savladali selekciju Gruzije, rezultatom 88:67.

Ipak, iako je trijumf bio impresivan, a do njega su došli lakše nego što se očekivalo, sigurno je da Slovenci neće biti presrećni posle trijumfa, jer je tešku povredu doživeo Jaka Blažič, miljenik navijača Crvene zvezde Meridianbet.

Slovenija je furiozno otvorila meč, stekavši prednost od 14:2, ali su Gruzijci uspeli da se vrate i završe prvu četvrtinu s minimalnom prednošću od 17:16.

Druga četvrtina bila je obeležena dominacijom Luke Dončića, uz podršku ostalih igrača, što je rezultiralo vođstvom od 45:33 na poluvremenu. Ostatak utakmice protekao je u vođstvu "Zmajčeka", a na kraju je Slovenija rutinski rešila pitanje pobednika.

Međutim, strašna povreda Jake Blažiča je uzdrmala tim. U trećoj četvrtini, nakon teškog kontakta i pada, Blažič je napustio teren držeći se za leđa. Incident se dogodio tokom akcije Gruzije, kada je Blažič pokušavao da zaustavi protivnički napad, ali je nesrećno naleteo na Toka Šengeliju koji je bio iza njega. Videćemo u narednim danima kakva je situacija sa Jakom i da li će biti spreman za nastavak prvenstva.

Najefikasniji igrač u redovima Slovenije bio je neumorni Luka Dončić, ostvarivši 34 poena, 10 skokova i šest asistencija. Sledili su ga Klemon Prepelič sa 15 poena i Zoran Dragić sa 12 poena. Kod Gruzije, Aleksander Mamukelašvili se istakao sa 21 poenom, dok je Kahaber Jinčaradze dodao 12, a Tornike Šengelija devet poena.

Sledeći izazov za Sloveniju je meč protiv Zelenortskih Ostrva, dok će se Gruzija suočiti sa Venecuelom. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading