FIBA SE OGLASILA: Srbija nema igrača MVP kalibra!

Autor:

Sport

26.08.2023

18:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Orlovi" nisu oduševili organizatore Mundobasketa.

FIBA SE OGLASILA: Srbija nema igrača MVP kalibra!

Foto: Starsport

Košarkaška reprezentacija Srbije

Svetsko prvenstvo u košarci počelo je u petak, a već u subotu kompletirano je uvodno kolo prve grupne faze na turniru.

Mnogi zanimljivi mečevi odigrani su drugog dana takmičenja, među kojima i duel Srbije i Kine.

Međutim, na toj utakmici se niko nije istakao, pa je FIBA odlučila da u glasanju za MVP-a dana ne ponudi nijednog člana "orlova" ili Kineza.

Umesto toga, u najužem izboru našli su se Slovenac Luka Dončić, Gruzin Goga Bitadze, Južni Sudanac Karlik Džons, kao i Portorikanci Stiven Tompson džunior i Ismael Romero.

Dončić je sa 37 poena, sedam skokova, šest asistencija i indeksom korisnosti 39 vodio Sloveniju do pobede protiv Venecuele.

Bitadze je uz 15 poena, 11 skokova i tri asistencije imao i indeks 29, te je na taj način učestvovao u trijumfu svog tima nad Zelenortskim Ostrvima.

Najzanimljiviji meč dana igrali su Portoriko i Južni Sudan, koji je završen posle produžetka. Sa te utakmice u najužem krugu favorita imamo čak tri igrača. Tompson džunior sa 21 poenom, 13 skokova i pet ukradenih lopti i Romero koji je imao 16 koševa, 12 uhvaćenih i tri oduzete lopte su bili najzaslužniji za pobedu Portorika. Na drugoj strani je najveći indeks korisnosti dana (40) imao Džons, koji je upisao 35 poena, 11 asistencija i šest skokova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading