FIBA IZBACILA LISTU KANDIDATA: Bogdanović osmi, Jović deveti!

Autor:

Sport

25.08.2023

18:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trka za MVP titulu i priznanje za najboljeg mladog igrača.

FIBA IZBACILA LISTU KANDIDATA: Bogdanović osmi, Jović deveti!

Foto: Starsport

Bogdan Bogdanović

Bogdan Bogdanović je osmi u trci za najkorisnijeg igrača predstojećeg Mundobasketa, dok je Nikola Jović deveti kandidat za najboljeg mladog igrača, objavila je FIBA.

Jović je na pripremnim mečevima i za vrlo kratko vreme pokazao da će u taboru "orlova" imati značajnu ulogu.

- Srbija je bez zvezda Nikole Jokića i Vasilija Micića, što znači da će neko kao Nikola Jović zakoračiti u veću ulogu. Ovaj 20-godišnjak će imati priliku da pokaže svoju svestranost, kao i da se pojavi kao potencijalni lider pored Bogdana Bogdanovića za budućnost nacionalnog tima - stoji na sajtu FIBA.

Republika

Foto: Starsport

MLADA NADA: Nikola Jović

Ispred njega na rang-listi su Džoš Gidi (Australija) pod broj jedan, pa Paolo Bankero (SAD), Žan Montero (Dominikanska Republika), Zek Idi (Kanada), Kai Soto (Filipini), Huan Nunjez (Španija), Mateo Spanjolo (Italija) i Usman Garuba (Španija).

Pre Bogdanovića za MVP priznanje bolje su rangirani Entoni Edvards (SAD), Rudi Gober (Francuska), Šej Gildžes-Aleksander (Kanada), Luka Dončić (Slovenija), Denis Šreder (Nemačka), Vili Ernangomez (Španija) i Džos Gidi (Australija).

- Srbija zaista nema ogroman pritisak velikih očekivanja, ali da još uvek ima dovoljno zvezda i talenta da se bori za podijum. Bogdanović daje Srbima snagu koja može da postigne domete u bilo kom trenutku, kao što je pokazao kao najbolji strelac na Svetskom prvenstvu 2019. godine, istovremeno pružajući vođstvo potrebno za pobedu u velikim utakmicama - piše u obrazloženju.

Reprezentacija prvi meča na Mundobasketu igra protiv Kine u subotu 26. avgusta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading