SKANDAL U NBA LIGI: Njujork Niksi TUŽILI Rajakovića!

Autor:

Sport

22.08.2023

07:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski trener u problemu pred početak sezone.

SKANDAL U NBA LIGI: Njujork Niksi TUŽILI Rajakovića!

Foto: Tanjug/AP

Darko Rajaković

Darko Rajaković, srpski košarkaški trener, postavljen je u julu za prvog trenera Toronto Reptorsa, koji se takmiče u NBA ligi.

Tako je Srbija, nakon Igora Kokoškova, dobila i drugog glavnog trenera u najjačoj ligi sveta, međutim, pred početak sezone se pojavio ozbiljan problem.

Naime, Njujork Niksi su odlučili da tuže Rajakovića, kao i njegove pomoćnike, Ikečukvua Azatoma i Nou Luisa, zbog iznošenja poverljivih dokumenata iz tog kluba.

- Ovi dokumenti su veoma poverljivi, a radi se o reportima iz igre, statističkoj knjizi iz prošle godine, skauting snimke i materijale, ali i ostale stvari. U Niksima smatraju da je to kršenje svih mogućih pravila, ugovora, te civilnog zakona, tako da im nije ništa drugo ostalo osim da tuže - pišu relevantni američki mediji.

Foto: Tanjug/AP

Darko Rajaković i Dža Morent

Srpskom treneru se zamera to što se dokopao informacija, koje je kasnije iskoristio da u Kanadi izgradi stabilan plan i posao.

- Kako bi se što bolje pripremili za posao, Rajaković i njegovi saradnici su koristila Azotama i njegovu poziciju Niksima kako bi se dokopao informacija i organizovao među Reptorsima plan i posao - pišu tamošnji mediji, a kao ključni čovek akcije se ističe Azotam, koji se sve odradio preko svog mejla.

O svemu se oglasili i Niksi, koji su istakli da se samo trude da zaštite svoje poverljive informacije

- Ovi snimci i materijali su od krucijalne važnosti za pripremu naše ekipe, za prednost protiv protivnika, uključujući i Reptorse. Niksi ozbiljno shvataju svoju sajber sigurnost i trudimo se da zaštitimo poverljive informacije - saopšteno je iz kluba.

Videćemo kako će se čitava stvar završiti, ali je jedno sigurno - Rajaković nema baš slavan početak na klupi Reptorsa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading