ZEMLJA ZAVIJENA U CRNO: Preminuo proslavljeni košarkaški reprezentativac!

Autor:

Sport

21.08.2023

22:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužne vesti za sve ljubitelje igre pod obručima.

ZEMLJA ZAVIJENA U CRNO: Preminuo proslavljeni košarkaški reprezentativac!

Foto: Pixabay

Sveća

Sergej Babkov, proslavljeni košarkaš iz Rusije, preminuo je u ponedeljak, u 56. godini života.

Babkov je sa "zbornajom komandom" u dva navrata bio svetski vicešampion i to u Kanadi 1994. godine, kada su ih u finalu zaustavili reprezentativci Amerike, kao i 1998. godine, kada je Rusija u finalu poražena od Jugoslavije, u spektakularnoj utakmici za zlato.

Nisu mu to bile jedine medalje koje je osvojio za svoju zemlju, pošto je 1993. godine osvojio srebro na prvenstvu Evrope u Nemačkoj, a odličje je uzeo i četiri godine kasnije, kada je Rusija u Španiji stigla do bronze.

Babkov je inače igrao na poziciji plejmejkera, a u klupskoj košarci je igrao za nemački Trir, špansu Unikahu i Huventud i Lokomotivu iz Novosibirska.

Najveći trag je ostavio u Unikahi, gde je igrao čak šest godina, a za to vreme je prosečno beležio preko 16 poena po meču i bio godinama jedan od najboljih strelaca tamošnje lige. Takođe, veliki trag je upisao i u Triru, gde je 1994. godine bio prvi strelac prvenstva Nemačke.

Pokušao je Babkov da se posveti kasnije i trenerskom poslu, a 2004. godine je postavljen za trenera Rusije, međutim tu se zadržao svega godinu dana.

Uzrok smrti, kao i datum i mesto sahrane poznatog ruskog košarkaša i dalje nisu saopšteni. Svakako, nema sumnje, igra pod obručima je izgubila istinsku legendu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading