GROBARI UŽIVAJU: Partizan ima STRAŠNOG igrača! Ponitka vodi Poljsku na OI!

Autor:

Sport

20.08.2023

16:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bosanci ispali posle drame...

GROBARI UŽIVAJU: Partizan ima STRAŠNOG igrača! Ponitka vodi Poljsku na OI!

Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Poljske savladali su Bosnu i Hercegoviru rezultatom 76:72 i plasirali su se na završni kvalifikacioni turnir za odlazak na Olimpijske igre u Parizu.

U veoma dramatičnoj i neizvesnoj završnici finala pretkvalifikacionog turnira u poljskim Gljivicama, Poljaci su na domaćem parketu izvukli trijumf zahvaljujući mirnijoj završnici u kojoj su napravili preokret.

Republika

Foto: FIBA

Džanan Musa i Jusuf Nurkić

 

Najbolji igrač susreta bio je Mihal Sokolovski sa 16 poena, 14 je dodao Aleksander Balčerovski, mada je ogroman doprinos imao Mateuš Ponitka sa 10 poena, osam skokova i pet asistencija i "flertovao" je sa tripl dablom.

Kod BiH, Aleksandar Lazić je ubacio 16, Edin Atić 15, a "podbacili" su Jusuf Nurkić sa 11, odnosno, Džanan Musa sa 10 pogodaka.

Ovim Porazom Bosna ostaje bez Olimpijskih igara, dok će Poljska imati šansu kroz sledeće kvalifikacione turnire da ostvari plasman.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading