GROBARI PREZADOVOLJNI: Partizan dovodi BRUTALNE IGRAČE! Tim za NAJVIŠE domete!

Autor:

Sport

11.08.2023

08:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vredno radi sportski sektor Partizana.

GROBARI PREZADOVOLJNI: Partizan dovodi BRUTALNE IGRAČE! Tim za NAJVIŠE domete!

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana

Do početka Evrolige ostalo je nešto manje od dva meseca, ekipe se formiraju, pregleda se tržište i popunjavaju rosteri.

Veliki broj igrača je sa svojim nacionalnim timovima i spremaju se za Mundobasket, ali klubovi ne sede skrštenih ruku.

Košarkaški klub Partizan nije još uvek počeo pripreme za predstojeću sezonu, ali sportski sektor na čelu sa direktorom Zoranom Savićem vredno radi na sastavljanju tima koji će imati težak zadatak da bude bolji nego onaj prošlogodišnji koji je doneo titulu šampiona Jadrana i tako ispuni ogromna očekivanja grobara.

Poslednja akvizicija je Pi Džej Dozijer, američki bek koji dolazi iz NBA lige.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić i Pi Džej Dozijer

 

Svoju karijeru u najboljoj košarkaškoj ligi gradio je iz Oklahome, a nastupao je još za Denver, Sakramento i Boston.

Najbolje partije pružao je u redovima Nagetsa, kada je bio organizator igre druge postave.

Iako je primarno bek ili nisko krilo, Dozijer je korišćen kao plejmejker sa rezervama, a tu ulogu je fenomenalno koristio. Krasi ga izuzetna košarkaška inteligencija, čita igru i uvek zna da napravi pravo rešenje. Fizički je jak, a sa svojih 199 cm će praviti problem protivničkim organizatorima igre igrom sa niskog posta. Uloga će mu biti da odmeni Dantea Egzuma, a kao i bivši miljenik grobara, pokrivaće sve tri niske pozicije. Ukoliko treba da se traži mana Dozijeru, to je onda svakako šut za tri poena koji nije konstantan, ali je pokazao da itekako ume da pogodi.

Pre Dozijera u Partizan su ovog leta došli Mateuš Ponitka i Ognjen Jaramaz.

Reprezentativac Poljske koji je fenomenalnim partijama na Evrobasketu prethodne sezone privukao pažnuju na sebe će preuzeti ulogu Janisa Papapetrua, a čini se da će biti jače napadačko oružje od Grka.

Ponitka je kao i Papapetru odličan defanzivac, krase ga brze ruke i veliki broj ukradenih lopti, a zbog svoje skočnosti i jačine nije mu strano ni da to kruniše atraktivnim zakucavanjima.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Mateuš Ponitka

 

Šut je Mateušu dobra strana, ne libi se da pokuša kada je otvoren, a ume i da kreira za sebe.

Dolazi iz Panatinaikosa koji je imao jednu od gorih sezona u svojoj istoriji što se tiče Evrolige, a videćemo kako će odreagovati u saradnji sa najtrofejnijom evropskim trenerom svih vremena i u timu koji će imati najviše domete.

Ono što je takođe obradovalo grobare je povratak Ognjena Jaramaza koji je u prvom mandatu u Partizanu pružao blistave partije. Crno-beli nisu isti tim kao kada je Ognjen bio član, situacija se promenila, a čini se da će on ovaj put imati drugačiju ulogu.

Republika

Foto: Starsport

Ognjen Jaramaz i Svetislav Pešić

 

Jaramaz je plejmejker, ali kvalitetno pokriva i poziciju beka šutera. Ima ekstremno brz prvi korak, skočnost i brzinu. Prodor mu je jako oružje i u velikom broju slučajeva ide na zakucavanje, a šut mu je takođe na visokom nivou.

Ono što može da zabrine navijače je njegov problem sa povredama kojima je skoln, a zbog jedne nije na spisku selektora Pešića iako bi u reprezentaciji bio važan šraf.

Željko Obradović pravi pravu modernu ekipu. Uloge su jasno definisane, imaju šutere i igrače zadatka. Odbrana će biti na visokom nivou, svi dovedni igrači su i fantastični defanzivci.

Ono što nedostaje je definitivno još bar jedan centar. Nakon odlaska Matijasa Lesora pozicija startne petice je upražnjena. Alen Smailagić koji je godinu dana stariji i iskusniji će sigurno imati još više prilike nego prethodne sezone, ali je pojačanje neminovno.

Vremena ima da se sastav formira, pripreme još nisu počele, a čini se da će sezona biti jedna od zanimljivijih i kvalitetnijih u novijoj istoriji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading