REPREZENTATIVCI SRBIJE STIGLI U KINU! Iz OVOG mesta, "orlovi" POLEĆU ka medalji! Pešić MORA jednog da PRECRTA!

Autor:

Sport

19.08.2023

08:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska selekcija odradiće još dva prijateljska meča do starta Mundobasketa.

REPREZENTATIVCI SRBIJE STIGLI U KINU! Iz OVOG mesta, "orlovi" POLEĆU ka medalji! Pešić MORA jednog da PRECRTA!

Foto: Starsport

Milutinov, Bogdanović i Jović

Reprezentativci Srbije su prešli dugačak i naporan put, ali su konačno stigli u Aziju! Pešićevi izabranici se trenutno nalaze u kineskom Šenženu, gde će odraditi nekoliko treninga i odigrati dva kontrolna meča, a potom "odleteti" u Manilu na Mundobasket

Srpska selekcija je do sada odigrala dve pripremne utakmice iza zatvorenih vrata i savladala Bosnu i Hercegovinu, potom i Poljsku, da bi na "Akropolis kupu" u Grčkoj pobedili domaćin, a potom bili poraženi od večitog dužnika Italije sa poenom razlike, iako su imali i +17.

Generalnu proveru pred odlazak u Kinu, Srbija je odigrala u Štark areni, kada je deklasirala budućeg rivala iz grupe Portoriko.

Posle tog meča, selektor Svetislav Pešić je saopštio spisak od 13 košarkaša koji su doputovali u Kinu, odakle će produžiti na Filipine.

Srbija će u Šenženu najpre igrati protiv Kine, sa kojom se sastaje u svom prvom meču na Svetskom prvenstvu, sa čije klupe komanduje nekadašnji selektor "orlova" Aleksandar Đorđević. Utakmica je na programu u nedelju 13:30 časova, dok je u ponedeljak Brazil rival u generalnoj proveri. 

Svetsko prvenstvo u košarci počinje 25. avgusta, srpski reprezentativci startuju dan kasnije upravo sa Kinom. Zatim slede mečevi sa Portorikom i Južnim Sudanom, a 48 sati pred početak prvog meča moraže Svetislav Pešić da precrta jednog reprezentativca koji je poleteo na Filipine. 

Trenutno su na spisku od 13 igrača: Stefan Jović, Aleksa Avramović, Bogdan Bogdanović, Marko Gudurić, Vanja Marinković, Ognjen Dobrić, Aleksa Radanov, Dejan Davidovac, Nikola Jović, Filip Petrušev, Boriša Simanić, Nikola Milutinov i Dušan Ristić. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading