PREDSEDNIK VUČIĆ U DVODNEVNOJ POSETI MAĐARSKOJ: Sastanci sa liderima i vladikom i otvaranje svetskog prvenstva!

Autor:

Vesti

19.08.2023

08:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Vučić će takođe imati odvojene susrete sa visokim zvaničnicima Mađarske, uključujući premijera Viktora Orbana i predsednicu Katalin Novak.

PREDSEDNIK VUČIĆ U DVODNEVNOJ POSETI MAĐARSKOJ: Sastanci sa liderima i vladikom i otvaranje svetskog prvenstva!

Foto: tanjug

Predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, započeo je svoju dvodnevnu posetu Mađarskoj tokom koje će prisustvovati značajnim događajima, uključujući obeležavanje Dana državnosti Mađarske i otvaranje Svetskog prvenstva u atletici u Budimpešti.

Prvog dana posete, predsednik Vučić će se sastati sa episkopom budimskim Lukijanom u Sentandreji. Tom prilikom, episkop Lukijan će predsedniku uručiti orden Eparhije budimske prvog reda. Ovaj susret je od izuzetnog značaja za unapređenje duhovnih i kulturnih veza između Srbije i Mađarske.

Predsednik Vučić će takođe imati odvojene susrete sa visokim zvaničnicima Mađarske, uključujući premijera Viktora Orbana i predsednicu Katalin Novak. Ovi susreti služe kao prilika za razmenu mišljenja i jačanje bilateralnih odnosa između dve zemlje.

Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

 

Nedvosmisleno naglašavajući regionalnu saradnju, predsednik Vučić će se takođe sastati sa predsednikom Turske, Redžepom Tajipom Erdoganom. Ovaj sastanak odražava važnost saradnje između Srbije, Mađarske i Turske u različitim sferama, uključujući političke, ekonomske i kulturne.

Posebno značajan trenutak tokom posete biće otvaranje Svetskog prvenstva u atletici u Budimpešti. Ova sportska manifestacija okuplja atletičare iz celog sveta i predstavlja priliku da se promoviše sportski duh, međunarodna saradnja i zdrav način života.

Predsednik Vučićeva poseta Mađarskoj ističe važnost diplomatskih veza između dve zemlje i podstiče saradnju u različitim oblastima. Obeležavanje Dana državnosti Mađarske i prisustvovanje sportskom događaju kao što je Svetsko prvenstvo u atletici dodatno naglašavaju prijateljstvo i međusobno poštovanje između Srbije i Mađarske.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (76)

Loading
Jana

19.08.2023 08:39

Velika prilika da se popriča sa predsednicima i zvaničnicima raznih zemlja i dogovori po koja nova saradnja.

Mila

19.08.2023 09:47

@Jana - Sjajna prilika za ozbiljne razgovore i saradnje od kojih mogu proisteći velike stvari.

Iva

19.08.2023 08:54

Vučić je lider sa kojim svi žele da popričaju i ostavaruju neku vrstu saradnje, jer je postavan među državnim zvaničnicima.

Nana

19.08.2023 08:56

Vučić nastavlja da gradi dobre diplomatske odnose sa svima u regionu.