SRBIJA DEMOLIRALA PORTORIKO: "Orlovi" PREGAZILI rivala sa Mundobasketa - UPISAO se i Nikola Topić!

Autor:

Sport

16.08.2023

17:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajna partija izabranika Svetislava Pešića pred put u Aziju.

SRBIJA DEMOLIRALA PORTORIKO: "Orlovi" PREGAZILI rivala sa Mundobasketa - UPISAO se i Nikola Topić!

Foto: Starsport

Milutinov, Bogdanović i Jović

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je Portoriko sa 110:75 (26:13, 39:12, 24:21, 21:26) u Štark areni, u jednoj od poslednjih provera pred start Svetskog prvenstva.

U utakmici pred odlazak iz Beograda, pred velikim brojem gledalaca u našoj najvećoj hali, izabranici Svetislava Pešića su odigrali sjajan meč, od početka su zagospodarili parketom, a zatim stigli do ubedljive pobede.

Povukao je Ognjen Dobrić, priključili su se Nikola Milutinov, Nikola Jović i Bogdan Bogdanović, a igrom je dirigovao Stefan Jović, koji je sjajnim dodavanjima komandovao igrom našeg tima.

Ključnu prednost su “orlovi” stekli u drugoj deonici, koju su rešili u svoju korist sa nerealnih 39:12, pa su na poluvreme otišli sa +40 (65:25).

U nastavku su naši košarkaši samo održavali prednost, a u finišu meča je debitovao i Nikola Topić, koji je stigao do četiri poena, uz tri upisane asistencije.

Najefikasniji u našem timu je bio Ognjen Dobrić, koji je ubacio 23 poena, Bogdanović i Milutinov su imali po 15, Nikola Jović 11, a Aleksa Avramović 10. Sa druge strane, Voters je bio najefikasniji sa 11 poena, jedan manje je ubacio Ford, dok je Džon Holand stao na osam

Podsetimo, Srbiji je ovo bio poslednji meč u Beogradu pred put u Aziju, pošto će naši reprezentativci sutra krenuti put Azije, gde ih prvo čeka pripremni turnir u Šenženu, a zatim I Mundobasket.

Svetsko prvenstvo u košarci počinje 25. avgusta, a Srbija će svoj prvi meč u Manili odigrati 26. istog meseca, a rival će nam biti Kina. U grupi B su sa nama još I Južni Sudan, odnosno večerašnji rival Portoriko.

Utakmicu iz Arene ste mogli da pratite u live blogu na našem portalu.

LIVE BLOG

Srbija - Portoriko

110:75 (26:13, 39:12, 24:21, 21:26)

TOK MEČA:

Tok četvrte četvrtine:

Kraj meča, Srbija je pobedila Portoriko sa 110:75!

8. minut - Upisao se i Nikola Topić, pogodio je dva slobodna bacanja, što su mu prvi poeni u rerpezentativnom dresu.

6. minut - Sjajno se snalazi Topić, već nekoliko dobrih asistencija. Ristić pogađa trojku, Srbija stiže do stotke.

4. minut - Nekoliko grešaka Gudurića, ali se ispravio rampom na igraču Portorika, a zatim proigrava Avramovića u kontri. Tajm-aut Portoriko. U igru će  Nikola Topić, koji debituje za seniorsku reprezentaciju.

2. minut - Malo su se opustili naši igrači malo, pa je Portoriko uspeo da malo spusti razliku. Ipak, Avramović pogađa trojku i prekida seriju rivala.

Tok treće četvrtine:

Kraj treće deonice, Srbija vodi sa 89:46! "Orlovi" su malo spustili gas, Portoriko je uspeo da malo smanji ogromnu prednost naše ekipe.

8. minut - Dve trojke Portorika u nizu, jedna je delo Džona Holanda, bivšeg igrača Crvene zvezde Meridianbet. Sa druge strane, zakucavanje Boriše Simanića.

6. minut - Zakucavanje Nikole Jovića, a zatim i trojka Bogdanovića. Na drugoj strani vraća Voters. Srbija održava nerealnu prednost.

4. minut - Nestvarna predstava Srbije, sada smo na +51. Portoriku preti istorijska katastrofa.

2. minut - Utakmica je nastavljena trojkom Bogdanovića, a zatim i Dobrić vezuje četiri poena.

Tok druge četvrtine:

Kraj prvog poluvremena, Portoriko je ponižen u Areni! Srbija vodi sa , na krilima Nikole Milutinova i Ognjena Dobrića, koji su ubacili po 12 poena, Bogdanović je dodao devet, Nikola Jović osam, dok je Stefan Jović podelio čak osam asistencija.

8. minut - Demonstriraju "orlovi" silu. Jović nastavlja da kreira, a Bogdanović i Milutinov da pogađaju.

6. minut - Koš za Portoriko posle dužeg vremena, pogodio je Pineiro, ali na drugoj strani Bogdanović pogađa svoju drugu trojku na utakmici.

4. minut - Sada su "orlovi" već na +20. Tajm-aut Portorika, koji deluje potpuno nemoćno u Areni.

2. minut - Nastavlja Srbija u istom ritmu. Petrušev zakucava na dodavanje Gudurića, koji zatim pogađa i trojku, naši momci su na +17.

Tok prve četvrtine:

Kraj prve deonice, Srbija vodi 26:13! Dobra četvrtina iza naših momaka, koji su vrlo brzo stigli do dvocifrene prednosti. Dobrić je najefikasniji sa deset poena, na drugoj strani Romero ima četiri.

9. minut - Malo je pala Srbija u igri, dve izgubljene lopte u nizu, što Portoriko koristi i pravi seriju 4:0.

7. minut - Dobrić je već dvocifren, a gotovo sve poene je namestio Stefan Jović, koji je Srbiji falio u prethodnim utakmicama.

5. minut - Sjajan start Srbije, Stefan Jović diriguje, a ostali pogađaju. Bogdanović je ubacio prvu trojku, zatim poentira i Dobrić iz kontre, "orlovi" su na +10.

3. minut - Dobrić postiže prve poene, a na drugoj strani Voters pogađa trojku. Ipak, ponovo Dobrić, a zatim i dva puta Milutinov, Srbija ima +5.

1. minut - Počeo je duel, prvi napad na meču je za Srbiju.

 

 

Počeo je meč u Štark areni!

18:55 - Uskoro počinje duel u Areni, naši igrači će imati veliku podršku u našoj najvećoj hali.

Foto: Republika

Uskoro počinje meč u Areni

 

18:10 - Na zagrevanju za večerašnji duel su svi sem Dušana Beslaća, kog očigledno nećemo videti na večerašnjoj utakmici.

17:50 - Dobrodošli u live blog portala "Republika", gde ćemo pratiti duel Srbije i Portorika.

UVOD

Srbija je u dosadašnjem toku priprema odigrala četiri prijateljske utakmice. Prve dve su bile zatvorene za javnost, protiv Bosne i Hercegovine i Poljske, a zatim su "orlovi" igrali i na Akropolis kupu, gde su pobedili Grčku, ali su i poraženi od Italije.

Nakon turnira u grčkoj prestonici, reprezentaciju je napustio Nemanja Nedović, pa je trenutno na spisku ostalo 15 igrača, koji konkurišu za završni spisak.

Što se tiče našeg večerašnjeg protivnika, oni su odigrali tri meča u okviru priprema za Svetsko prvenstvo. Savladali su Dominikansku Republiku, ali su usledila dva teška poraza, od Amerike i Italije.

Zanimljivo je da se Srbija i Portoriko nalaze zajedno u grupi B na predstojećem šampionatu, zajedno sa Kinom i Južnim Sudanom.

Podsetimo, prvenstvo sveta se igra u Japanu, Indoneziji i na Filipinima, a trajaće od 25. avgusta do 10. septembra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading