SAVRŠENO RAZUMEM JOKIĆA: Selektor NEMA DILEMU - "Ponekad igrač MORA da se odmori!"

Autor:

Sport

12.08.2023

10:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neigranjem MVP-a finala NBA lige naša reprezentacija će biti znatno oslabljena.

SAVRŠENO RAZUMEM JOKIĆA: Selektor NEMA DILEMU - "Ponekad igrač MORA da se odmori!"

Foto: Starsport

Nikola Jokić

Svetsko prvenstvo u košarci počinje za nešto manje od dve nedelje, a selekcija Srbije je pred Mundobasket saznala loše vesti, pošto u Aziji neće moći da računa na Nikolu Jokića.

Naime, srpski centar je "odjavio" nacionalni tim, nakon što je u junu ove godine osvojio šampionski prsten u NBA ligi, sa svojim Denver Nagetsima.

Ipak, odlučio je ponovo ne igra za Srbiju, što je izazvalo pravu polemiku. Jedan od onih koji su stali na Nikolinu stranu je i Đanmarko Poceko, selektor reprezentacije Italije.

- Što se tiče Jokića, on je igrao tokom prethodnog leta. Mogu reći da je on zaista sjajna osoba i izuzetan košarkaš. Sve najlepše sam čuo o njemu. Ponašao se uvek profesionalno, ali to su odluke koje igrači ponekad moraju doneti. Ne samo zbog sebe, već i zbog nekih drugih stvari. Odbiti reprezentaciju ponekad znači odmoriti se. Nikola Jokić verovatno razmišlja o narednoj godini i Olimpijskim igrama. Odazvati se svako leto na poziv reprezentacije? To jednostavno nije moguće. Košarka danas nije ista kao u godinama kada sam ja igrao. Koliko je Nikola Jokić odigrao utakmica prethodne sezone u NBA ligi? Ponekad se jednostavno igrač mora odmoriti. Poštujem njegovu odluku. Ponekad morate reći izvinite, ne mogu da igram. Ja savršeno razumem takve odluke - istakao je Poceko u razgovoru za "BasketballSphere".

Foto: Starsport

Đanmarko Poceko, selektor Italije

Podsetimo, Italija i Srbija su igrale nedavno na Akropolis kupu, a "Azuri" su u neizvesnoj završnici stigli do pobede (89:88).

Vrlo je moguće da će se ove dve selekcije ponovo sastati na Mundobasketu, pošto je Italija u grupi A, dok su "orlovi" u grupi B, a ove dve grupe se ukršaju u drugoj fazi.

Podsetimo, prvenstvo sveta traje od 25. avgusta do 10. septembra, a zemlje domaćini su Japan, Indonezija i Filipini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading