CRNE SLUTNJE SU SE OBISTINILE! Mundobasket ostao bez još jedne VELIKE ZVEZDE!

Autor:

Sport

16.08.2023

14:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Drugačije nije moglo.

CRNE SLUTNJE SU SE OBISTINILE! Mundobasket ostao bez još jedne VELIKE ZVEZDE!

Foto: Tanjug/AP

Ilustracija, košarka

Kanadski košarkaš Džamal Marej propustiće Svetsko prvenstvo zbog povrede, saopšteno je danas na sajtu Košarkaškog saveza Kanade.

Najbolji igrač Kanade je tokom pripremnog perioda propustio sve utakmice zbog problema sa povredom, a selektor Đordi Fernandez se do poslednjeg trenutka nadao da će se ipak biti spreman da putuje sa ekipom na Mundobasket.

- Kad sam došao u trening kamp, želeo sam da vidim kako će moje telo reagovati posle izuzetno teške i naporne sezone u NBA ligi i da li ću biti sposoban da se takmičim na najvišem mogućem novou kakav zahteva učešće na Svetskom prvenstvu. Posle konsultacija sa medicinskom ekipom, odlučeno je da mi je potreban dodatan period za potpuni oporavak. Moj san ostaje da zaigram za Kanadu na Olimpijskim igrama, i navijaću svim srcem za ekipu da ostvari taj cilj - rekao je Marej.

Uz Nikolu Jokića, Marej je bio najzaslužniji što je Denver prošle sezone osvojio prvu, istorijsku, titulu u NBA ligi.

Kanada je u H grupi Svetskog prvenstva sa Francuskom, Libanom i Letonijom. Njegova povreda (ni)je poremetila planove ove selekcije, koja i dalje raspolaže sa sjajnim NBa igračima kao što su Šaj Gidlžus Aleksender, Ar Džej Beret, Nikil Aleksender Voker, Lu Dort, Dilon Bruks, Keli Olinik... i spada među favorite za medalju.

Foto: Tanjug/AP

Džamal Marej

- Nakon brojnih razgovora koje smo obavili prethodnih sedmica sa Džamalom i lekarskim osobljem, shvatili smo da će potreba za dodatnim oporavkom sprečiti Džamala da se pridruži našem timu za predstojeće Svetsko prvenstvo - rekao je generalni menadžer Kanade, Rovan Beret.

Podsetimo, od učešća na Svetskom prvenstvu su iz različitih razloga odustali i Nikola Jokić, Janis Adetokunbo, Vasilije Micić, Kristaps Porzingis, Džoel Embid, Riki Rubio, Lorenzo Braun, Domantas Sabonis, Rui Hačimura, Kostas Slukas, Nik Kalates, Maksi Kleber, Frank Nilikina, dok je i reprezentacija SAD povela podmlađen sastav, bez NBA asova poput Lebrona Džejmsa, Stefa Karija, Entonija Dejvisa, Kevina Duranta, Devina Bukera...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading