MUNDOBASKET OSTAO BEZ VELIKOG IMENA: NBA zvezda propušta Svetsko prvenstvo!

Autor: Tanjug

Sport

15.08.2023

22:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odluku je potvrdio na društvenim mrežama.

MUNDOBASKET OSTAO BEZ VELIKOG IMENA: NBA zvezda propušta Svetsko prvenstvo!

Foto: Tanjug/AP

Luka Dončić i Kristaps Porzingis

Letonski košarkaški reprezentativac Kristaps Porzingis saopštio je da će zbog povrede stopala morati da propusti Svetsko prvenstvo.

Košarkaška reprezentacija Letonije će po prvi put igrati na Mundobasketu, ali će najbolji košarkaš ove selekcije morati zbog povrede da propusti SP.

Porzingis je na društvenim mrežama objavio da neće igrati na SP.

- Teško mi je, osećam veliku odgovornost prema sebi i navijačima letonske reprezentacije, ali doneta je odluka da ne igram na SP. Povreda stopala me i dalje sprečava da budem na terenu u punoj snazi, iako sam se oporavljao više nedelja. Ovu odluku su zajednički doneli medicinski i stručni štabovi reprezentacije Letonije i Bostona. Dobio sam savet da nastavim sa procesom oporavka. Ovu odluku nije bilo lako doneti, ali obećavam da ću da podržim reprezentaciju koliko god mogu - napisao je Porzingis.

On je u junu stigao u Boston iz Vašingtona, a pre toga je igrao za Dalas, Njujork i Sevilju.

Svetsko prvenstvo će biti održano od 25. avgusta do 10. septembra u Japanu, Indoneziji i Filipinima. Letonija će igrati u grupi H sa Kanadom, Libanom i Francuskom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading