GROBARI U TRANSU: Partizan doveo novu NBA zvezdu!

Autor:

Sport

11.08.2023

06:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajne vesti za navijače "parnog valjka".

GROBARI U TRANSU: Partizan doveo novu NBA zvezdu!

Foto: Starsport

Navijači Partizana

Pi Džej Dozijer, dugogodišnji NBA košarkaš, blizu je potpisa ugovora sa Partizanom, čime će postati treće pojačanje crno-belih u novoj sezoni.

Dozijer bi uskoro trebalo da postane treće zvanično pojačanje Partizana ovog leta, a pre njega su u klub stigli Mateuš Ponitka, koji je u prethodnoj sezoni nosio dresi Panatinaikosa, kao i Ognjen Jaramaz, koji je igrao za minhenski Bajern.

Sa druge strane, klub su napustili Matijas Lesor, Dante Egzum, Joanis Papapetru i Jam Madar.

Dugo se čekalo na pojačanje u redovima crno-belih, a nakon neuspešne avanture sa Nikolom Mirotićem, stigle su i dobre vesti za grobare, pošto će nakon pomenutog Egzuma, Partizan imati u svojim redovima imati Dozijera, još jednu NBA zvezdu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Pi Džej Dozijer i Nikola Jokić

Dozijer je studirao na koledžu Južna Karolina, a ovaj košarkaš, koji se prevashodno vodi kao bek i nisko krilo, je u ligu došao još 2017. godine, kada je nastupao za Oklahomu. Igrao je i za Boston, Denver i Sakramento, a naši navijači ga svakako najbolje pamte iz perioda kada je igrao za Nagetse.

Dozijer je košarku karijere igrao u sezoni 2020/21, imao je gotovo osam poena u proseku, što je vrlo respektabilno i garantuje da ovaj košarkaš može da postane nova zvezda evropske košarke.

Takođe, nema sumnje da će ga Željko Obradović, baš kao i Dante Egzuma, koristiti na poziciji plejmejkera, koju Pi Džej može da pokrije, a da će sa niskog posta napadati protivničke pleje, fizički dosta inferiornije u odnosu na njega.

Svakako, nema sumnje, Partizan je dobio ogromno pojačanje za narednu sezonu, a očekuje se da u Beograd stignu još dva košarkaša.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading