LEDEJ SVE OTKRIO: Partizan dovodi BRUTALNOG plejmejkera!

Autor:

Sport

09.08.2023

13:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajne vesti za navijače "parnog valjka".

LEDEJ SVE OTKRIO: Partizan dovodi BRUTALNOG plejmejkera!

Foto: Starsport

Zek Ledej i Željko Obradović

Donatas Urbonas, poznati košarkaški novinar, bio je nedavno domaćin još jednog podkasta, u kome je ugostio Erika Mekaluma, kao i Zeka Ledeja, košarkaša Partizana.

Trojac je pričao o brojnim bitnim temama, a u jednom delu razgovora su se dodakli i situacijeu Partizanu, posebno na poziciji plejmejkera.

Spominjalo se da su crno-beli zainteresovani za Nika Kalatesa, a Mekalum ističe da bi on bio sjajan "fit" za ovaj tim Partizana.

- Treba im neko da organizuje napada, imaće Kevina da bude glavni skorer, da ima dosta loptu kod sebe, da izlazi iz blokova.  Ako on mora da kreira, lakše je za odbrane, on se puno troši u tome, to je problem za Partizan. Sa druge strane, Kalates igra odbranu, prenosi loptu, organizuje, ne postiže mnogo poena, ali igra čest pik, dobar je u tranziciji, ima dobar flouter. Mislim da bi se odlično uklopio u njihov tim.

Foto: Starsport

Nik Kalates u dresu Fenerbahčea

Isto mišljenje deli i Zek Ledej, krilni centar crno-belih.

- Nedostajaće nam Dante. Nije bio "tradicionalan" plejmejker, ali je radio sjajne stvari za nas, gurao je tempo, to želimo da radimo, da igramo u brzom ritmu. Bio je najbolji plej na postu u sezoni.

Zatim je pričao i o Kalatesu, kao i o tome šta sve grčki košarkaš može da ponudi na terenu.

- Što se tiče Nika, svi znamo šta on može da ponudi. Dobar je u odbrani, dodavanja su njega specijalnost, može da igra na postu, da skače, samo mu daš loptu i on će sve pročitati. On je specijalan igrač, dve godine smo imali drugačije plejeve, videćemo koga ćemo dovesti, ali nemam sumnje da će biti sjajan igrač i da će ga treneri uklopiti u tim - istakao je Ledej, koji je tako priznao da će Partizan uskoro dovesti plejmejkera, kao i da će u pitanju biti odličan igrač.

Videćemo u narednim danima da li će u pitanju biti Nik Kalates, ali je jasno da Partizan mora brzo da deluje, pošto su u ovom prelaznom roku doveli svega dva igrača, Mateuša Ponitku i Ognjena Jaramaza.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading