DEBAKL NA OTVARANJU: Grčka PREGAZILA Srbiju u prvom kolu Evropskog prvenstva!

Autor:

Sport

06.08.2023

07:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Moraće naši mladi košarkaši mnogo bolje od ovoga.

DEBAKL NA OTVARANJU: Grčka PREGAZILA Srbiju u prvom kolu Evropskog prvenstva!

Foto: FIBA

U16 košarkaši Srbije

Košarkaši Grčke, starosti do 16 godina, savladali su selekciju Srbije sa 75:55 (24:15, 9:8, 23:14, 19:18) u meču prvog kola Evropskog prvenstva koje se održava u Skoplju.

Očajno su "orlići" odigrali prvi susret u prestonici Severne Makedonije, a deluje da će morati mnogo bolje, ukoliko žele da ponove uspeh svojih starijih vršnjaka, koji su nedavno u Nišu stigli do evropskog zlata.

Srbija je solidno ušla u meč, imala je prednost od 10:7 u prvoj četvrtini, ali nakon toga sledi potpuni kolaps selekcije koju sa klupe predvodi strateg Miloš Isakov Kovačević.

Grci su već u prvoj četvrtini stigli do ubedljive prednosti, koja je rasla u narednom kvartalu, da bi naši momci uspeli da pri kraju poluvremena smanje na prihvatljivih deset poena minusa - 31:21.

Foto: FIBA

Mladi košarkaši Srbije

Ipak, u nastavku smo videli još gore izdanje Srbije. Grci su brzo stigli do dvadeset razlike, bili su dominantni u svakom segmentu igre, činilo se da bi naš rival mogao i na 30 poena viška, međutim, u finišu su malo spustili gas i omogućili "orlićima" da smanje na konačnih 20 razlike.

Grke je do pobede predvodio Aleksandros Aleksakis, koji je imao 21 poen i osam skokova, dok je Panajotis Lefas dodao 14. Sa druge strane, najbolji u Srbiji je bio Ognjen Srzentić sa 13 poena, dok su Petar Radović i Andrej Bjelić dodali po devet.

Naredno kolo je na programu već danas, a Srbija će igrati protiv Poljske, koja je u prvom kolu demolirala Letoniju, rezultatom 94:60. Duel je na programu od 18 časova i 30 minuta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading