BOMBA KAKVA SE NE PAMTI: Drugi pik sa NBA drafta stiže umesto Mirotića

Autor:

Sport

05.08.2023

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Podrhtava čitava Evropa zbog ovog transfera.

BOMBA KAKVA SE NE PAMTI: Drugi pik sa NBA drafta stiže umesto Mirotića

Foto: Starsport

Nikola Mirotić i Zek Ledej

Španski košarkaš Nikola Mirotić bio je glavna zvezda prelaznog roka ovog leta, gotovo svi evroligaši su se otimali za njegov potpis, a on je na kraju odlučio da pojača Armani.

Jedna od retkih ekipa koja nije želela Mirotića je Barselona, čiji je on član bio prethodne četiri godine, a sada je jasno i zbog čega.

Naime, evropski mediji pišu da su Katalonci pronašli brutalnu zamenu za Mirotića, pošto bi u Blaugranu trebalo da stigne Džabari Parker.

Radi se o čoveku koji je 2014. na NBA draftu bio drugi pik, iza Endrua Viginsa, ali ispred Džoela Embida (treći pik) i naravno Nikole Jokića, koji je bio tek 41.

Parkera su tada birali Milvoki Baksi, za koje je odigrao svoje prve četiri NBA sezone, a potom je nastupao još za Čikago Bulse, Vašington Vizardse, Atlanta Hokse, Sakramento Kingse i Boston Seltikse.

Međutim, kako nije ni blizu ispunio svoj potencijal, Parker prošle sezone nije imao klub, pa bi zbog toga ovog leta mogao da prestane da se nada NBA angažmanu i da se preseli u Evropu.

Navodno, Parker je već prošao lekarske preglede u Barseloni, a ostalo je samo da se sa klubom dogovori oko finansijskih uslova.

Ako striktno gledamo rangiranje na draftu, dolazak Parkera u Barselonu bio bi najveća bomba u evropskoj košarci još od 2017. godine, kada je Fenerbahče doveo Entonija Beneta, prvog pika iz 2013.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading